23.06.2021

Idag er (valg)dagen – 2011

september 12, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Valg, velge, stemme, stemmer. Påvirke. Beslutninger. De neste fire årene. Endringer vs ikke endringer. Ærlighet vs løgn. Store ord, små ord. Løfter, sannhet, fakta og hestenhandler. Joda, det er idag det skal avgjøres. Valget i 2011. Kommunevalget.

Idag skal det avgjøres hvordan vi får det de neste fire årene i landets kommuner.

Hvorfor så viktig?

Synes du det har blitt mye politikkprat her de siste dagene-uken? Da har du nok rett i det og enten man liker det eller ei så har politikk på lokalt eller nasjonalt plan litt å si. I det store og hele, så er det jo nettopp dette som styrer hverdagen våres. Beslutningene, økonomien, levestandarden, ja så og si alt. Demokrati kalles det også.

Men hvorfor er valget idag så viktig? Og var det ikke et valg for bare to år siden da? Jo, det var et valg for to år siden. Et stortingsvalg. Denne gangen er det kommunevalg. Det er viktig fordi dette vil påvirke hvem som skal styre kommunene og forvalte økonomien og dagliglivet de fire neste årene frem til 2015.

Å være med på å påvirke og beslutte er viktigere enn mange forstår og innser. Det handler om å være sitt ansvar bevisst og delta i samfunnet. Ingenting kommer eller går av seg selv. Man må være med og bidra selv.

Fremover eller bakover

Det er ikke for meg å fortelle deg hva du skal velge eller ikke velge. Dette er et valg du selv må gjøre opp. Derimot så er det viktige at man tenker fremtid, helhet og ser fremover. Noen partier har stukket seg frem i valgkampen, andre har misforstått det meste, noen får det bare ikke til og så har man de som ikke sier noe. Alt dette bør du tenke på før du stemmer senere idag.

Vi står ved et veiskille den 12. september 2011. Ikke bare snakker jeg da om livet etter 22-07-2011. Men om helheten og hvilken vei vi velger. Personlig er valget idag en del av en større vei for meg. Langt viktigere enn lokalpolitikk og by eller fylkespolitikk. Men samtidig er det som skjer rundt en viktig også.

Mitt valg er tatt. Om timer skal man gjøre borgerplikten sin. Alt jeg kan si er: god Mandag og riktig godt valg.

Publisert  12.09.2011, 01:00
Oppdatert 12.09.2011, 01:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.