20.10.2021

Hva er lykke?

januar 20, 2012 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Ja, hva er egentlig lykke? Å ha fast jobb? Kone? Kjæreste? Fint hus, bil, båt, karriere og mange barn? Eller det å ha venner, familie, kollega og nære som respekterer deg for den du er? Og at dette går begge veier. Har laget et lite lite lydklipp om dette.

Men så er det teknologien da. Ikke alltid like enkel.

Vil ikke

Nokia PC suiten min fant plutselig ut at den ikke ville samarbeide mer med USB-enheten til min Nokia C7. Derfor så må dette klippet vente til en litt mer datakyndig enn meg kan få sett på spetakkelet. Jeg vil altså, men ikke teknologien akkurat nå. Kanskje den har tatt sabbat eller ble redd snøen som kom? Hvem vet? Ihvertfall ikke jeg.

Så hva er lykke? At slike duppedingser virker som en ønsker-håper? Ja og jo på et vis. Men det er ikke lykke. Det er greit at teknologien virker, selvom man forlengst er blitt en underkuet slave av den. Har den gjort meg noe lykkeligere? Njaei. Men den har skaffet meg venner og uvenner, dog til hver sin tid (nær sagt).

Lykke èr

At man blir akseptert for den man er og at dette går begge veier med venner, familie, kollegaer, i kirkerommet og de man har nær seg i hverdagen. Mer ber jeg ikke om eller har behov for. Dyr bil, båt, kone, barn eller en karriere er ikke viktig for meg eller nødvengivis de målene jeg har med livet. Mer om dette prater jeg om i videoklippet. At man en gang i tiden har vært en bortskjemt drittunge får stå som erfaring.

Man trenger ikke nødvendgvis så innmari mye. Noen ting er viktige altså, mens andre er mindre viktig eller ikke viktige i det hele tatt. Når det er sagt: god helg og ta godt vare på hverandre.

Publisert  20.01.2012, 22:00
Oppdatert 21.01.2012, 18:10

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Hva er lykke?”
  1. VampBea sier:

    Lykke kan være så mangt vet du. Jeg tror lykke er å føle seg vel med seg selv og det livet man lever :)

  2. TT sier:

    Lykken for meg er å kunne leve fra dag til dag (livet er en gave), være med venner, kunne skrive, lese og tjene Gud.

    Veldig fromt sikkert, men jo – der har man det.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.