01.12.2022

Bom stopp

august 18, 2012 av  
Kategorisert under Kultur

Japan og Kina har ikke verdens beste forhold seg i mellom. Det krangles seg i mellom om en øygruppe. Taiwan som heller ikke har noe godt forhold til Kina vil ha sitt å si. Kaotisk, drama, anspent og muligens eskalerende.

En demonstasjon på øyen Senkaku (på japans), også kalt Diaoyu (på kinesisk) tilspisset konflikten.

Hardt mot hardt. Japan så seg tilslutt lei av de kinesiske aktivistene og sperret likegodt skipet deres inne.
Bom stopp! På mange måte talende for forholdet mellom landene siden annen verdenskrig. Hvor ting blir fremover er ikke lett å vite, men dette gjør neppe saken noe bedre. Olje og fiskeforekomster gjør at Taiwan også blander seg inn.

Mens mye av verden holder puster og tenker: hva skjer nå? Ukens godbit mener på sin side at grådighet og begjær er den sikre motorveien til enhver ulykke.

Publisert  18.08.2012, 15:00
Oppdatert 21.08.2012, 13:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.