15.05.2021

Bakrusbluesen

januar 1, 2010 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Tungt å stå opp idag? Foto: Colourbox.Jepp! 2010 er her. Kalenderen viser nytt år, du har bakrus som en annen tømmerhogger, kontoen er nesten tom og idag smaker colaen pussig nok litt ekstra godt. Kjenner du til følelsen? Det er første nyttårsdag og dag èn i et helt nytt år.

Det er tid for litt bakrusblues på en isende kald januarfredag.

Millioner til værs

Fyrverkeri er fascinerende ikke sant? Tenk på det at for bare noen timer siden så fyrte vi av nyttårsraketter for millionervis av kroner. Hvert år gjentar dette merksnodige ritualet seg, men bevares – det er virkelig flott å se på. Jeg hadde også seriøse planer om å ta bilder av fyrverkeriet, men gråvær spolerte ganske så effektivt den muligheten.

Det var nok også derfor man hørte mer smell enn det man så, ihvertfall i Oslo-området hvor jeg holder til. Forhåpentligvis var andre mer heldige med været og fikk igjen valuta for pengene. Enten du fyrte av forbudt vare eller ei. Noen bilder fra feiring rundt om i verden figurerer allerede også.

Menneskelige bånd og fornuft

Kong Harald V benyttet i sin nyttårstale anledningen til å advare om overforbruk og manet til å skape bånd mellom mennesker. Jeg gikk desverre glipp av talen (og gidder ikke legge inn Silverlight), men den finnes her. Hans majestet er dog en dyktig taler og en mann det er fornuftig å lytte til. Det er også verdt å merke seg at denne første fredagen i 2010 er fredens dag.

Pave Benedikt XVI har alt skrevet sine ord om denne dagen. Religiøs eller ei, det er verdt å få med seg hva han skriver. Overforbruket i verden er nødt til å reduseres og vi må begynne å tenke mer på hverandre og planeten. Sett din neste litt høyere og tenk over hva andre betyr for akkurat deg.

Like hel?

Nok en skytetragedie i Finland. Foto: Colourbox.Slapp du unna skader som følge av fyrverkeri eller hard festing i natt? Det er bra og selvsagt gledelig. Da er du nemlig heldig. Ikke alle kan si det. Tankene går til den finske byen Espoo hvor 2009 ble avsluttet på en tragisk måte. Finland har igjen fått en skytetragedie i fanget. Tankene går idag til de som mistet sine kjære eller som ble direkte berørt på andre måter.

Er du derimot bare litt fyllesyk eller blakk, så trøst deg med at det er jobb igjen på mandag og lønning er ikke så langt unna. Det finnes alltid noen som sliter mer enn deg og meg. Nord-Korea vil normalisere sitt forhold til USA. Interessant, om de virkelig mener det. Jeg tar helgen og ønsker alle en fin weekend.

Publisert  01.01.2010, 14:35
Oppdatert 01.01.2010, 14:40

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.