20.10.2021

Bok 15-02-01-2010

januar 19, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Når kaoset råder. Foto: Colourbox.Vær fullstendig klar over hva du skriver, ha en god porsjon med tålmodighet og ikke prøv på dette her hjemme. Et par gode råd, litt varsku og enkle råd kommer en alltid langt med. Visste du forresten at en av to slakter sjefen?

Algoritmer eller religion, 15 er også tallet som skrives med syv bokstaver.

Jeg driter i Norge sier tre kronors Bengt-Åke Gustafsson og avslører at det ikke så altfor lenge igjen til de 21 olympiske vinterleker som det så fint heter, begynner. Slagmarken er denne gang Vancouver og ingenting er vel som litt naborivaleri mellom trauste nordmenn og söta bror. Stadig er det ett eller annet. Enten det dreier seg om ski, politikk, økonomi eller virkelig gamle greier.

Slapp nå av da. Dere har kjøttbollene, Ikea, Martin Beck, lave matpriser og EU-medlemskap. Vi har olje, god økonomi, Northug, geitost og vakker natur. Hva så? 105 år er gått og kanskje det er på tide å la historie være historie. Sluta att gnälla så brorsan.

Tenker du over hva du skriver og ikke minst hvor? Kanskje synes du jobben er helt pyton, at toget alltid står og aldri kommer eller at t-banen stopper opp fullstendig, begynte å gå igjen og så stoppet. Mens vi slenger oss i veggen, lirer ut noen saftige gloser og ikke er et minutt i tvil om hvem som bør får komprisen for 2010. Og vi er bare i januar! Jada, jeg vet godt hvordan det er.

Det er fristende å lure på hvordan slikt er mulig. Men glem det, pass heller på ullunderbuksen din og husk at når du er forbannet, så kan sjefen lese det du blogger. Det er kanskje heller ikke et sjakktrekk å proklamere alt mulig rart på Facebook. Pssst..hei, ja hei du! Deg ja. Nettvett *kremt*.

På Grønland hersker bydedyret og tenk hva som skjer om du er sjuskete kledd eller holder noen feil i hånda. Skandale! Minst. Nå har det vært dialogmøte på nettopp Grønland. Er jeg spent på hva de så ble enige om å være uenige i? Nei, jeg er mer spent på når Lysbakken og regjeringen faktisk har tenkt å gjøre noe annet enn å snakke.

Men hva er oddsen for det? 10.000 mot èn. Eller enda mer? Det er nok større sjanser at naboens hundevalp kan fly over Vaterland med stø kurs for regjeringskvartalet. Kamerat Hugo C, Venezuelas sterke mann mener forøvrig at Playstation 3 er ren gift for barna. Å javel ja, du har nok bare lyst på en konsoll selv eller hva?

Sett at du en gang i tiden gjorde en kjempetabbe. Som i å selge ditt første speilreflekskamera, fordi du var blakk og lei av å leve på lunkent vann og kjeks. Ville du da kjøpt tilbake det samme kameraet om muligheten bød seg? Som rent samlerobjekt vel og merke. Igår fikk jeg vite at dette kan la seg gjøre. Dog så er jeg mer i tvil, fordi det kun ville vært en ren symbolsk handling. Det må soves litt på og vil uansett ikke skje nå.

Mange ganger har jeg også tenkt på 70-210 mm objektivet som jeg hadde. Noe jeg strengt tatt ikke behøver heller. Men igjen så går det på symbolikken og det man en gang hadde. Hva om det var meningen at ting skulle bli slik? Bør jeg forstyrre den balansen?

Fremfor alttenner jeg heller et hvitt vakkert lys, lar tankene fare og gleder meg over de helt enkle tingene. Mennesket og ilden har eksistert side om side fra dag en av. Det er noe spesielt med lys i mørket. De gir en stemning, ro og urkraft som det ikke finnes maken til. En deilig oppladning før en dag som inneholder noen små, men likefullt spennende gjøremål.

Har planer om å skaffe meg en liten bok, inngå et medlemsskap og spille inn noen promos. Webløsning til den nå litt omtalte fotowebben min er også på plass. PayPal overrasker og jeg tror dette kan bli en svært så givende dag. Ønsker alle som leser eller titter innom en fin, fredfylt tirsdag.

Publisert  19.01.2010, 03:00
Oppdatert 19.01.2010, 03:05

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.