28.09.2021

Bok 48-07-03-2010

mars 14, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Skyer og tanker. Foto: Colourbox.Å finne middelveien, noen tanker, statsbudsjettet for 2010 og korrupsjonsblemme. England er i endring, ingen søndagssak og en endelig forsoning. Har også tatt med litt rom enda en kunngjøring og et spørsmål til de mange der ute.

Livets lære og merkeligheter har nå kommet til del 48.

Kreativiteten er forskjellen på alt og ingenting. Denne gangen ble det ingen søndagsartikkel. Noe godt tema for denne søndagen var det ikke. Å skrive bare for å skrive noe fungerer ikke lenger heller. I begynnelsen ja, men ikke nå. Man er ikke på topp hver dag, men en bok ble det altså. Hadde et videoklipp i tankene, men det blir ikke noen god substitutt heller.

Hyggelig er det å lese at Kollenpublikummet tilga Romøren. Straffen er gitt og nå håper jeg også at norske medier kan la denne saken ligge. Gjort er gjort og mannen har lært. Han er ikke feilfri og det er hverken du eller jeg også. Dette er siste gang jeg skriver om denne saken.

Det gråtes, diskuteres og krangles. Budsjettet for 2011 skal vedtas. Mange dager på rad så har jeg sagt mitt om politikken og følelsene rundt dette og de det gjelder. Sigbjørn sparekniv II sier det blir godt med penger til gode formål også neste år. Hva vil dette konkret si? Og hvor blir kuttene hen? Det lurer nok pensjonistene på og de som hever barnetrygd. Kollektivtrafikk, råtne vannrør, kulturarven og fremtidssatsningen?

Noen som ihvertfall har misforstått alt, er noen så korrupte sjeler som har vært med på å gjenoppbygge Irak. Om man kan si dette om de som bevilger 150 millioner dollar til seg selv og kjøper rådyre biler for pengene. Dette er ikke kapitalisme. Derimot er det grovt misbruk, korrupsjon og en direkte avskyelig handling.

Å finne en middelvei, hva vil det egentlig si? Ett ord jeg har hørt mange bruke og det ofte også. Slo til og med opp om dette på Wikipedia uten å komme til noen god konklusjon. Å balansere mellom to ekstreme ting? Finne en måte å tilpasse seg på? Jeg skulle gjerne likt å vite mer om dette. For tiden er jeg inne i en ny fase av livet, mye er nytt og mye skal læres.

Samtidig så savner jeg mer tydelighet og føler at på enkelte punkter så snubles det litt i egne bein og det er iblant mørkt i livets korridorer. Hvordan gjøre ting rett, for mye eller for lite, galt eller rett. Så mye å ta hensyn til og så mange spørsmål. Samtidig medgir jeg at behovet for råd og veiledning er der. Er jeg da en svak sjel?

Midten av mars markerer den tiden på året hvor ting begynner å skje. Snøsmeltingen er jo godt igang og har allerede lest om mange som har tatt den første vårpilsen ute. Vår? Nåvel, definisjonen av dette er så vid og kan tolkes. På t-banen på vei til besøk idag så hørte jeg en fyr si: dette er min første is i sommer. Smilte litt for meg selv der og da.

Friskt. Men som sagt, begrepet av årstidene og sesongene synes å være litt flytende en marsdag i 2010. Men når det skal sies, så ser jeg frem til våren. Alt spirer og gror, dyrelivet koker, fuglene synger mer enn før, dagene blir lenger, det er bart og vinterklærene kan stues vekk.

England kan være i forandringer. Nå tar man nemlig til orde for å bytte ut overhuset og innføre en ny og mer demokratisk ordning. Er dette et tegn på et stilskifte i politikken og hvordan den skal styres også? Endringer blir det også på nettsidene. Noe blir skilt ut fra restene av sidene. Det er ikke ønskelig, men se på det slik: noen klarer ikke å skille jobb fra det private.

Konkrete detaljer kommer når alt er ferdigstilt og lansert. Har du noen gang vært i en situasjon der du føler deg mutters alene, helt og holdent på grunn av de valgene du tok? Hvordan føltes det og hva gjorde du for å innfinne deg med situasjonen? 

Mange timer senere sitter jeg her igjen og funderer over dagen. Har vært på middag hos en tante jeg ser så altfor sjelden sammen med fetteren min. Har hatt det kjempekoselig og spist god mat, fått is til dessert og deilige boller med sjokolade i. Ting er oppsummert og gått igjennom, minner lever fortsatt godt og fikk igjen bevist at hukommelsen er god som bare det.

Litt å tenke på har jeg også fått idag. Noe som medfører at noen beslutninger må tas på kortsikt og litt lenger frem i tid. Men dette er både viktig og riktig, siden disse tingene krever sitt og sin handling. Skal sove litt på dette og la alle inntrykkene få synke godt inn. Alle som titter innom ønskes en riktig så koselig ukesstart.

Skrevet for Søndag 14. Mars 2010.

Publisert  14.03.2010, 23:00
Oppdatert 15.03.2010, 06:35

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.