15.05.2021

Hva skurrer her?

april 18, 2010 av  
Kategorisert under Meninger

De store puslespillet. Foto: SXC.Hva har Kongosaken og kokainsaken i Bolivia der to norske jenter risikerer lange straffer til felles? Begge to skurrer litt og det er ting som ikke helt kommer frem her. Kan det være pga medias dekning eller fordi noe holdes tilbake? Har mine tanker om akkurat dette.

Uten å være for kritisk eller dømmende, men nysgjerrig.

Uskyldig eller ikke?

Er de skyldige eller uskyldige? Foto: Colourbox.Kongo-saken har det jo vært skrevet kilometervis om i flere månder nå. De som ikke har hørt om denne saken er enten ikke interesserte, følger ikke med i mediene eller kanskje vært på ferie? Har gjort et delshjertet på å følge den, men dette kan fungere bedre til et manus man kan bruke i såpeopera. Og hvem vet, kanskje det og vil skje?

Hva jeg ikke har greid å ta tak i eller få tak i, er hvorvidt Moland og French er skyldige eller ei. Kanskje har jeg fulgt for dårlig med eller kanskje har ikke mediene klart å få det tydelig nok frem. De sier og gjengir en ting, myndighetene i Kongo sier noe annet. De dømte har en helt annen historie å fortelle. Ord mot ord altså.

Naive eller uskyldige

På den andre siden er kokainsaken i Bolivia og to norske jenter som sitter godt i det. Sjansen for at disse to kan bli dømt til lange fengselsstraffer er stor. De var blant flere som ble tatt med 22,5 kilo kokain i bagger på flyplassen. Så er den store frågan, var de skyldige eller uskyldige? Eller bare litt naive? Også en sak jeg ikke greier å få helt tak i. Medidekningen av denne er veldig ensidig og forteller ikke konkret hva som har skjedd.

Det er lett å forhåndsdømme de to, noe jeg dog ikke vil gjøre. Jeg kjenner ikke saken godt nok og synes ikke mediene klarer å frem alle aspekter godt nok og tydelig nok her. Derfor har jeg sympati og medfølelse med jentene. Uansett om de har gjort rett eller galt.

Kommentar: Begge sakene er mangelfulle og det er litt rart, i et mediebilde der mediene (tv, aviser og radio) er vanligvis like blodtørstige som haier i et befolket farvann. Hva er det de vet og velger å ikke ville dele med oss andre? For det er noe som de holder tilbake. Hva skurrer her? Jo, en helhetelig breddedekning.

Publisert  18.04.2010, 20:00
Oppdatert 29.04.2010, 15:45

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.