15.05.2021

Bok 55-05-06-2010

juni 25, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Boken var heller ikke død. Så selvsagt ikke. Skjønt en bok kan vel aldri dø. Dagens bok skal handle om voldsomme stormer, flau Italiensk sorti, NAV (igjen), Ari Behn og løgner som virkelig straffer seg. Et slags farvel blir det også, ihvertfall fra min side.

Spenn det fast og møt den siste fredagen i juni for denne gang.

Vi trenger tre til fem år på oss sier departementets eksperter, altså regjeringen med andre ord. Etter å nok en gang vært et trist vitne der i gården (som er så sørgelig fallferdig) så er nok dette en høflig modifikasjon. En som ikke behøver å være sann heller. Kan noen igjen forklare meg hva det egentlige (altså det helt reelle formålet) formålet med NAV var og er? Noen? Noen som helst?

Å strippe etaten for oppgaver, er det veien å gå? Hva med å heller legge den ned. Få tilbake en sosialetat og en arbedismarkedsetat som kun spesifiserer seg på å få folk ut i jobb. Ha de gjerne på samme sted, men med samarbeidsplikt og hvert sitt tydelige reglement som samhandler med hverandre.

Som du sikkert vet og tydelig har hørt, så er fotball-VM over oss for fulle mugger i alle kanaler og medier (tv, radio, sosiale medier mm.). Vuvuzelaer, skandaler og den ene antatte favoritten etter den andre som går på trynet ut av mesterskapet som det synger. Denne gangen var det Italia som føk ut i skam. Italienske medier freser allerede og Lippi tar på seg all skyld.

Marcello being Lippi(ed) from the job er sikkert overskriften som smeller imot leserne i britiske aviser idag. Inntil videre kan de more seg og. Men Englands forbannelse er nok ikke slutt riktig ennå. Selv har man fått med meg noe, men på langt nær alt av fotballen. Kresen blitt? Javisst, kvalitetsfotball gjelder her på bruket.

Behn eller beinløs, jeg vet sannelig ikke helt. Men godeste Ari Behn slutter ikke å forundre eller smelle med leppa i media. Trygve Hegnar har rett han, en oransjeorden er ingenting å skryte av. Kongefamilien fremfor noen andre burde være de som forsvarer nasjonens historie, arv, kultur og tradisjoner. Å reklamere for en gjeng med rebelske utskudd er dårlig reklame. Pinlig dårlig.

Pinlig kan vel også helsetoppen Siv Lø(gne)berg sitt lille triste sorti sies å være. Å jukse med CV eller i det hele tatt har aldri lønnet seg. Trist måte å måtte pensjonere seg på, men når man tyr til juks som er såpass omfattende, så er det ingen vei utenom.

Liker du uvær, stormer, orkan, vind i seilene eller en søt liten tornado som smadrer byer til pinneved? Er du helt sikker på det? Uværet på planeten Osiris får ordet uvær til å låte som en fin kveld på Operaen med full oppdekning og bevertning. Supervind på 10.000 kilometer i timen er neimen ikke småtterier gitt. På jorden ville vel noe slikt blåst mennesker herfra til Kina. Minst.

Det er ikke ofte jeg bruker en uke på å tenke over noe. Men jeg har nå selv tatt meg i å bli mer selektiv over hvem jeg ønsker å omgås med fremover. Å kjede seg i et selskap er et særdeles dårlig tegn, men samtidig er jeg nødt til å lytte til dette. Jeg er voksen og forlengst ferdig med skuespill, utslitte replikker og livsløgner.

Kommentar: Tilslutt vil jeg si noen få ord til Emilie «Voe Nereng«. Janteloven er like vanlig som Lettmelk og brød her oppe i det kalde nord. Visst er det ikke noe morsomt å oppleve den, men dette må du venne deg til om du bli skal bli artist eller oppnå noe. God helg. Lykke til, hvem enn du nå er.

Skrevet for Fredag 25. juni 2010.

Publisert  25.06.2010, 02:00
Oppdatert 27.06.2010, 21:31

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.