18.05.2021

Når tragedie blir mediashow

oktober 13, 2010 av  
Kategorisert under Webarkivet

Husker noen busskidnappingen på Filippinene som på mange måter endte svært tragisk? Nå er det mediashow igjen. Denne gangen er det i Chile og innesperrede gruvearbeidere som endelig er sluppet ut. Mine tanker om medienes nye dekningsområde følger.

Skråblikk blir kanskje på siden her, men det blir nå en gang slik.

Absurd mediavirkelighet

Hadde noen fortalt meg i 2001 når filmen 15 minutes kom ut, at slik ville vår mediavirkelighet anno 2010, så hadde jeg trodd de var riv ruskende gale. Men ni år senere er den faktisk blitt slik. Det begynte med dødsfallet til Michael Jackson og fortsatte med blodig busskapring.
Livesendinger, aviser med store spalteplasser og minst like store krigstyper.

Sensasjon og tragedier som førsteklasses underholdning for dagens ukritiske masser.

Det er noe forstyrret, absurd og veldig sykt over det hele. Massemediene med tv og nettaviser i spissen er blitt virkelighetstypens journalistiske fanebærere med sin klamme og motbydelige journalistikk. I mangel av noen bedre å komme opp med. Desverre.

Kommet for å bli?

En kamerat av meg mener at dette er kommet for å bli. Har den vanlige journalistikken og de viktige sakene som mediene til nå har frontet blitt byttet ut til fordel for underholdning? Som jo i seg selv kan minne om en futuristisk versjon av gladiatorkamper, henging, drap, blod og gørr. Når ble tragedier og grusomme skjebner «moro» og god tv?

Idet man slapp opp for ideer og ikke gadd prioritere løgn, svik og dårlig politikk? Dette blir bare helt feil og er rett og slett elendig journalistikk. Om dette virkelig er kommet for å bli, så er interessen min for medier klar for sitt endelige fall.

Når mediene drar saker så langt som nå, så blir det bare absurd, perverst og rett og slett sykelig. De er med på å fronte og gjenspeile en virkelighetsdekning som ikke er seriøs journalistikk verdig og noe jeg tar helt og holdt avstand fra. Med avsky og skuffelse.

Kommentar: Det er godt mulig at slikt selger, men det er kun fordi man har glemt hva god journalistikk er og har innsett at den er borte for godt.

Publisert  13.10.2010, 18:00
Oppdatert 14.10.2010, 02:51

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Når tragedie blir mediashow”
  1. Hei Tommy
    Jeg prøver å være litt flink til å kommentere saker hos venner, men det er ikke mange som titter inn i min blogg. :( Du lurer på hva jeg mener om det du har skrevet over, husker at Michael Jackson døde, utover det, henger jeg ikke med. Jeg leser aviser hver dag, men Tommy, du skriver flott men veldig høytravende, misforstå meg rett. Du ordlegger deg flott, men jeg savner igjen mer dagligdagse innlegg som mor kan forstå.
    Nå skal jeg ta en drøss med MR bilder av knær, hofter og hele ryggen. Stiv som en pinne.

    Klemmer

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.