21.06.2021

Bok 69-03-10-2010

oktober 20, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Planer som endrer seg, sykdom, skatteliste, marionetter, sniking og merkbare endringer. NAV-rot, menn som ikke tenker på lufta og et par små betraktninger er også temaer. Jepp, bok er gøy dere og en rykende fersk en er klar. Rett fra leveren som alltid.

Summer of 69 hadde vært fristende å si. Det klinger likssom litt bedre enn høst 69 som har vært forlengst.

For å begynne med et foregående tema: Ja, en sukkeravgift kan ha noe for seg. Men kun om man samtidig viser vilje til å senke prisnvået på sunnere matvarer. Realitisk sett så skjer det nok ikke og derfor har ikke en økning den andre veien noe for seg heller. Jeg sier nei takk til ytterligere forskjeller og ulikheter i et samfunn der kløften mellom de som har og de som overhodet ikke har er altfor stor.

Det bringer jo en til årets runde med sosialpornografien og jeg-vil-se-mappen-din trenden som allerede har spredd seg som en slags kreftsvulst i samfunnet. At vårt skattevesen oppfordrer til angivere og kriminelle handlinger på nivå man assosierer med andre land, er intet mindre enn kvalmende og bakstreversk.

Akkurat nå er det derfor lettere å kunne koble tankene over på noe helt annet og de går til Lise som jeg nok tenner noen ekstra lys for idag. Iblant endrer planer seg, noe som minner meg på at hver dag har sin egen historie og sjel. Vi skal tross være glade for det vi har og får fra dag til dag. Vet du om noen som ikke har det så bra idag? Burde du gjort noe for dem? Tenk på dem, ring dem eller tenne et lys for dem.

Apropos det med lys, jeg vil oppfordre dere til å lese VampBeas tanker rundt dette og gjerne komme med kommentar på hva akkurat du synes om det å tenne et lys for seg selv. Jeg vet ihvertfall følgende: man skal ikke glemme seg selv i det hele. Noe man har det altfor ofte med å gjøre.

NAV ser ikke ut til å lære i 2010 heller og igjen blir ikke deres regnskap godkjent av riksrevisjonen. Fristende hadde det vært å sagt at de burde vært satt under administrasjon. Men det blir som å si at man skal sette regjeringen under administrasjon. Hvem skulle isåfall ha styrt dette og hvordan ville nå det utartet seg? Pensjonister, trygdede og kronisk syke vil bli de som får svi for dette. Igjen.

TV 2 bør kanskje gå litt i seg selv etter Alsaker og Bohinen episoden. Min anbefaling er at kanalen tar de av luften og tar til vettet med en unnskyldning. Å ikke ville gjøre opp for slike feil er bare barnslig og skadelig i lengden.

Helt siden jeg var i tenårene har spørsmålet om hva et dukketeater egentlig i det store og hele betyr for noe. En annen måte å beskrive sin regjering på? EU? Eller måten man agerer og oppfører seg på i dagliglivet. Marionetter har jeg funnet ut med årene at kan være så altfor mangt. Personlig så har jeg gjort meg ferdig med å appellere, forklare og forsøke å oppmuntre til fornuft.

Ruter liker ikke sniking. Nå opplever de at selv egen informasjonsflyt på Twitter gir næring til dette. Men en ting har de rett i: man kan ikke slutte å bruke sosiale medier. Derimot kan man innstallere portene og vise at man er seriøse ovenfor kundene med å få Flexus til å virke. Helt og ikke bare delvis.

Tilslutt idag så får jeg si at ting virkelig har forandret seg på Fornebu. Sist jeg var der ute var i 2001 da man var med på å reise det flotte Telenor bygget. Skal si at det har blitt fart på sakene siden den gang og bare et rådhus, handlegate og matbutikker mangler. Da har man plutselig en by i byen. Om jeg synes det er fint?
På en måte ja, rent design og arkitekturmessig. Men det blir veldig sterilt og industrielt.

Men jeg annerkjenner alt som bidrar til jobber og mat på bordet til mennesker. Mens man tenker på sine og ser frem mot kvelden der mange av de siste sidene i et nåværende kapittel skrives ferdig. Muligheter åpner seg og man når et stadige som for ett år siden virket utenkelig. Ha en flott dag alle sammen!

Skrevet for Onsdag 20. oktober 2010.

Publisert  20.10.2010, 12:30
Oppdatert 20.10.2010, 13:05

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.