30.06.2022

Brev til Brekk og Jaquesson

oktober 15, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Etter de siste dagers debatt om fedme, latskap og matpriser så føler jeg at det er på tide at noen sier ifra til landsbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) og Kari Jaquesson. Jeg påtar meg denne oppgaven og skriver et brev til dere. Det får briste eller bære.

Noen uttalelser kan bare ikke stå usagte.

Kjære Lars Peder Brekk og Kari Jaquesson

La meg begynne litt med å se på uttalelsene rundt fedme kontra sykdom og latskap. Kari Jaquesson, du får det til å høres så enkelt ut. Tror du virkelig det er så svart at alle som er overvektige er late og giddalause slik du nærmest fremstiller det i bloggen din? Har du snakket med dem som sliter med overvekt? Vet du da så hvordan hverdagen deres er?

Jeg forstår hva du sier og hva du nok ønsker å oppnå med dette. Men ikke hvor du vil hen. Fordi du burde ha brukt en helt annen fremgangsmåte og metode for å nå frem til den store massen på.

Dette blir bare helt feil og er stigmatisering, båssetting og ja, regelrett mobbing. Du setter deg til doms over andre mennesker. Noe du ikke engang har lov til eller kan gjøre. Jeg ser også i ettertid at du trakk tilbake uttalelsene og raser mot VG. Jeg tillater meg derfor å spørre deg rett ut:

A) Ble du sitert feil?
B) Er du ikke en dame for dine ord?
C) Ser du selv hvor feil dette blir?

Du Kom-i-form-Kari og landbruksminister Brekk, det er ut å mobbe assa. Bare sier det. Foto: VampBea.

Å opplyse folk om fakta, å be folk ta ansvar for sin egen kropp og sine liv er helt riktig. Men det er som sagt måten dette blir gjort på der og der har du faktisk et ansvar Kari Jaquesson. Mange mennesker ser opp til deg, de lytter til deg og ønsker å komme i bedre form. Når du så sparker beina under dem og likeså forteller dem hvor fete og late de er, så blir dette utrolig sårende og drøy kost for mange.

Sannheten og erkjennelesen kan være beinhard for mange, din jobb bør være å motivere. Ikke mobbe de, stigmatisere de eller hudflette samfunnsgrupper som har det tøft nok i et samfunn som allerede fra før av er fylt til randen med mobbing og båssetting. Vær så snill, tenke deg om og vis litt empati for andre mennesker.

Så til statråden og landsbruksminister Lars Peder Brekk (Sp). Jeg prøver etter evne å ta dine uttalelser med fatning rundt dette å gjøre mat dyrere. Ja, det er helt riktig at så altfor mye mat kastes hver eneste dag. Men å øke prisene på mat? Forstår du egentlig hvilke følger det får for over 350.000+++ fattige mennesker i Norge som ikke har råd til sunn mat, som fra før av koster altfor mye.

Uttalelsene dine virker desverre veldig lite gjennomtenkt og er i beste fall mobbing av fattige i hele Norge. Noe du sterkt burde beklage. Som Kari Jaquesson har du et ansvar og en forpliktelse. Din er å sørge for at vi har god mat som folk har råd til å kunne kjøpe fra dag til dag. Du vet at matprisene igjen har økt?

Jeg oppfordrer tilslutt Jaquesson som Brekk til å ta seg en tur på Ica, Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Da vil de begge se at en brus er billigere enn juice og vann, at en sjokolade snart er billigere enn en banan eller eple. Hva forteller det dere? Dette er hva dere bør virkelig fokusere på fremover. Stimulèr og ikke stigmatiser oss.

Med respektfull hilsen

JTK
På vegne av Tommy`s Tanker

Nota: foto i artikkelen er hentet fra VampBea. Galleriet med masse utsøkte bilder finnes her.

Publisert  15.10.2010, 16:00
Oppdatert 18.10.2010, 02:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

En tilbakemelding til “Brev til Brekk og Jaquesson”

Trackbacks

Se hva andre sier om denne artikkelen.....
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Kristin Oudmayer, Adrian Nome. Adrian Nome said: RT @vrangest: åpent og ærlig innlegg/brev fra @Fi_delis i anledning fedmedebatten: http://bit.ly/agER3U #blogg […]Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.