04.12.2021

Bok 24-02-09-2011

september 6, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

En fin dag er over og en helt ny er nå igang. Idag skal jeg skrive om mennesker versus dyr, familiefiendtlig politikk og politikere. Det blir også litt om foto, katt og film. En variert og ikke altfor lang bok.

Men må ting alltid være så inngående da? 24. vers på tvers.

I disse dager er det valg. Kommunevalg. Jeg skulle ønske det var Stortingsvalg isteden. I 2009 begikk jeg en grov feil og den angrer jeg på. Den regjeringen vi har idag er familiefiendtlig og driver en politikk som går mot samfunnets viktigste kjerneverdi, nemlig: familien. Å avvikle kontantstøtten slik de har begynt med nå,
er en skandale.

Kristin Halvorsen og Audun Lysbakken utviser holdninger som er skremmende og til å bli svært trist over. Om de ikke forstår eller gir blaffen vites ikke. Men det setter ihvertfall en standard og er om ikke annet enn øyenåpner og påminnelse. Valg skal tas, man må være ansvarsbevisst og tenke fremtid.

Uten familien, intet samfunn. Og uten dyr, ingen økologi. Dagbladet skriver igår om kvinne som ble skadet etter brutalt møte med elg under motbakkeløp i Nittedal. Man lurer på hvorfor dette skjer. Tja, en mulighet kan være at vi mennesker trenger oss mer og mer inn på dyrenes territorie. En elg èr territorial og beskytter sitt område. Vi hogger ned skog og gir dyrene null vekstvilkår. Så forstår man ikke hvorfor det blir konflikt.

Folkens, dette blir som med moral og oppførsel. Det ene følger det andre. Er man likegyldig og gir blaffen, så betaler det seg i form av konsekvenser. Slik er skaperverket laget. Og vi raserer det, dag etter dag etter dag. Igjen spør jeg: hvor mange stein må akkurat du få i hodet før du sier au og synes det gjør vondt?

Og apropos dyr, idag har jeg inntil videre fått ansvaret for å passe en skjønn lita pusejente. Hun er sølvfarget, veldig kosete og småspist. Mye lyd er det i henne også, mens hun har inspisert sitt nye krypinn. S for smelt! Bilder? Jada, de kommer snart. Alt i sin tid. Hilsener kan legges i kommentarfeltet i artikkelen eller sendes hit. Koselig med et hei eller mjæv.

Takket være en god venn, får jeg omsider sjekket ut King Kong anno 2005 i utvidet versjon på DVD. Har sett noen klipp og det overgår kinoversjonen som jeg synes var knallbra. Blir moro å se og kommer med en filanmeldelse om ikke lenge. Ser også frem til Cowboys & Aliens samt nyinnspillingen av Conan.

Pus og jeg ønsker alle en fin tirsdag. Husk paraply, idag blir det vått. Veldig vått. Kan tilslutt fortelle at det kommer masse nye bilder fremover og eksisterende billedserier har gode levevilkår for å si det forsiktig.

Skrevet for Tirsdag 06. september 2011.

Publisert  06.09.2011, 00:30
Oppdatert 06.09.2011, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.