24.01.2022

De destruktive vi

juni 23, 2012 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Meninger

Hvorfor mobber vi? Hvorfor er vi slemme mot hverandre? Hvorfor mishandler vi dyr? Hvor er vi så destruktive og kun fokuserte på våre egne behov? Er vi iferd med å bli så oppslukte av oss selv og materialistiske at det gir et ukontrollert hat og sinne?

Hver dag skjer det ting som sjokkerer i verden. Eller gjør det nettopp det? Sjokkerer altså.

Sjokkerte turister ved et hotell og lokale innbryggere blir sjokkerte vitner til at en guttegjeng mishandler og dreper måsunger. Etter det man har forstått skal de ha vært så truende at ingen turte grepet inn. Jeg finner dog dette vanskelig å forstå og lurer på hvorfor ingen gjorde noe. Gir man blaffen? Orker man ikke lenger å bry seg? Er det greit?

Hvorfor? Ja, jeg spør meg om dette om og om igjen. Og heller ikke jeg har alltid vært flink med dyr. Men man har blitt voksen og forstått verdien av hvor mye glede og kjærlighet dyr gir. De gjør ingen fluen fortred og vil ikke noen eller noe vondt.

Er du tålmodig med dyr, så har du en hengiven venn for resten av livet, som gir det uttømmelig kjærlighet.

Så kommer denne saken opp med turkameratene som finner en død hund i elven, bare stuet sammen i en plastpose. Som om den er null verdt. Men slik er det jo blitt med mange sitt forhold til dyr. Dyrevenner raser og jeg spør igjen om hvorfor. Har vårt samfunn gjort oss til sinte, hatfylte og følelsesløse murklumper som må «bare må» avreagere.

At man er iferd med å få et sodomistisk samfunn er det liten tvil om. Det gjør noe med oss mennesker. Moralen er ikke den samme som før, vi gir mer blaffen, det er ikke så nøye, man har ikke hemninger og gjør som man stort sett vil.

Tilslutt vil jeg ta med denne saken som er en av de styggeste jeg har vært borte i noensinne. Lytt nøye til lydsporet i videosekvensen. Jeg er en voksen mann som har opplevd mye, sett mye og finner meg i mye. Men dette blir man bare kvalm og uvel av. Greit, dette er barn og de er unge og dumme. Men det gir ingen rett, er ingen unnskyldning eller grunn til å begå slike handlinger mot et annet menneske.

Spør avslutningsvis om hvorfor, igjen. Hvorfor bortforklarer man slik mobbing? Hvorfor tar ikke foreldrene tak i sine barn? Hvorfor prioriteres ikke folkeskikk i skolen, hjemmet og ellers i samfunnet? Hvorfor må det slike saker til før noe blir gjort?

Det bør du som lærer, rektor, mor, far, myndighet, politikere og medmennesker spørre seg selv om. Hvorfor? Fordi: dette er et sykdomstegn som forteller hvor dårlig det står til med menneskehten idag og hvor kald, pervers og syk vår grunnholdning er anno 23. juni 2012.

Publisert 23.06.2012, 22:00
Oppdatert 24.06.2012, 16:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.