08.03.2021

Hvorfor?

juni 20, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Hund blir dømt til steining av jøder fordi den skal ha vært uren. Og et helt måsereir blir så og si utryddet. Spørsmålet som presser seg frem er hvorfor? Hvorfor denne ondskapen mot uskyldige dyr?

Dyreplageri er noe jeg har tatt opp før og dagens ord handler igjen om dette.

Vi mennesker liker å tro at vi er så mye bedre. Enn alt og alle. Vi kan alt, vi vet alt, har løsningene på alt og gjør alt. Men å ha behandle dyr, enten de er kjæledyr, husdyr eller villdyr, det klarer derimot flere og flere av oss ikke. Igjen spør jeg meg selv: hvorfor? Ja, h v o r f o r? Er det så virkelig så vanskelig å vise respekt ovenfor dyr eller handler alt bare om å spise det, feie over det, diskriminere det og så drepe, når det ikke lenger er bra nok for deg?

Enten vi snakker om dyr eller mennesker. Er det slik vi har blitt? At egoet vårt har tatt så fullstendig over, at så fort man ser en elg, en fisk, en rev, en fugl eller feks en måse så føler man en sterk sykelig trang til å ta livet av det.

Ville du plaget denne katten? Bare fordi det var "gøy"? Foto: TT.

Vi liker å kalle oss selv for siviliserte og fornuftige. La meg si en ting klart, krystallklart: det finnes ikke noe fornuftig eller sivilisert med å plage og/eller/for så å drepe et dyr på en slik nedrig måte. Med vitende og vilje. Ingen skal komme å si at dette var bare en «ulykke» eller «jeg mente det ikke». Steiner du ihjel en hund eller utrydder en fuglekoloni så vet man utmerket godt hva man gjør.

Dette er syke handlinger og mennesker som gjør slik trenger grundig og langvarig profesjonell behandling. Her handler det ikke om å dømme eller ikke dømme, men å se at slike så ondskapsfulle handlinger bunner i noe langt mer alvorlig. Som ikke kan bagateliseres eller fleipes bort i ett eller annet kommentarfelt.

Kommentar: Det mest tragiske er at mange land og deriblant Norge, ikke har noe dyrevern eller lover som beskytter dyrene. Frie som ville. Våre politikere vil jo slakte dem ned. Dessuten er alltid argumentet: Nei, det går ikke. Vi må spare eller klassikeren: det blir for dyrt!

Å ta vare på dyr og vise dem verdighet er selvsagt alt for meget å forlange. Er det rart jeg spør meg selv om hvorfor?

Publisert  20.06.2011, 22:00
Oppdatert 20.06.2011, 23:10

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.