04.12.2021

Bok 22-03-01-2010

januar 28, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Hverdagsskriblerier. Foto: Colourbox.Hva slags mat liker jeg? Hva er god humor? Er prisjuks greit og er tidstyven djevelens verk? Mulla Krekar, noen funderinger, kjærligheten for cola, pizza og mitt syn på nattens Obama-tale. Ta deg en gulrot, et glass vann og les videre. Fra rad 22.

En ung mann fra en gammel verden er klar med nye rablerier.

Jeg er glad i mat og de gode søtsaker. Ihvertfall noen av dem. VampBea skrev igår om sine matfavoritter for januar måned som straks er over. Heldigvis. Tar imot utfordringen og skriver om mine. Riktignok er jeg ikke så spennende i matveien for tiden. Men Kvikk Lunsj, kyllingfilèt med ris til, iskald cola, te og Pizza Milano er mine utkårede favoritter for januar.

Samtidig så feberdrømmer jeg noe så ille om rykende fersk og varm Peppes Pizza og Mountain Dew. Er jeg den eneste som synes denne brustypen bare forsvant altfor fort og uten noen god forklaring fra markedet? Hadde det forresten ikke vært fint med store kvikk lunsj sjokolader?

Mullah Krekar, jeg vet det vekker forargelse hos mange. Debatt og store spørsmålstegn stilles av minst like mange daglig. Det sies at Norge har brukt 120 millioner på denne mannen. Men ingen kan fortelle til dags dato om han virkelig èr skyldig eller ikke i alle anklagene som rettes mot han. Jeg synes ressursbruken er feilaktig og på grensen til det uforsvarlige.

At Facebookbrukere kaster seg på bølgen er kanskje ikke annet å vente. Men å be et menneske brenne slik det fremsettes her er drøyt og forkastelig. Dette har ingenting med humor å gjøre. Vett og vett på nett er den enkle essensen her. Inntil motsatt er bevist, så er mannen uskyldig. Lik det eller ei.

Hva synes du om prisjuks forresten? Igår skrev jeg en egen artikkel om dette. Dagligdags så virker kanskje ikke dette som noe stort problem. Men sjekk etter neste gang du handler. Virket det ikke litt dyerere enn du hadde planlagt? Jeg snakker ikke da om impulskjøp, men om feilprising. Noe mange butikker nærmest gjør sport i å utnytte.

Forholdet mitt til dette er enkelt: det er svindel og bedrag. Akkurat som med NSB som slettes ikke presterer, men bare fortsetter å øke prisene. Det samme kan sies om Ruter som bare fjernet månedskortet og har begynt å kalle dette for 30-dagersbillett. Hvorfor finner vi oss i dette?

Barack Obama fortsetter å imponere meg. Jeg liker mannen godt fra før av og håper han virkelig lykkes med sin helsereform, da denne kan gjøre livet bedre for mange amerikanere. Nattens tale går inn i kapittelet som enda en god opptreden. Mange kritiske røster finnes, men jeg er en av dem som mener han er det beste som har skjedd USA siden George Washingtons dager.

Alle mennesker har rett til likeverdig helsebehandling og medisiner. Derfor er dette en svært så viktig sak å kjempe for. Når læreren blir slått av elevene, hva gjør man da? Da har skolen et virkelig seriøst pedagogisk problem. Sa noen Montessori? Jepp, jeg gjorde det. Nå har natt blitt til dag. Nye opplevelser venter.

Skrevet for Onsdag 27. januar 2010.

Publisert  28.01.2010, 04:00
Oppdatert 28.01.2010, 06:35

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

6 tilbakemeldinger til “Bok 22-03-01-2010”
 1. Lise Yvonne sier:

  Hei Tommy

  Har lyst til å dele mine matfavoritter meg deg også. Jeg har ingen spesialiteter for hver måned, men har livretter hele året. Det er mat andre folk ikke liker, sånn som lever, hvalkjøtt,blodklubb, lutefisk, røkt kolje.

  Kort sagt ukjent for mange. Er ikke glad i pizza, må ha poteter helst til alt. Ris er ok til kyllingfileet.

  Jeg kan inviteres på det meste, er nok altetende, spiser hundemat jeg også, helt sant. :)

 2. TT sier:

  Poteter er også veldig godt og noe man aldri får nok av, men spiser for sjelden. Fysj, jeg innrømmer det. Lever er en annen rett jeg er veldig glad, men ikke har spist på åresvis.

  Men hundemat? Huttetu. Da går jeg heller for first price lapskaus.

 3. Lise Yvonne sier:

  Du skjønner hundemat er ikke så vondt, ikke tørrmaten, de kulene, ja og tørrfisken er namme. Hundesjokoladen er alldeles nydelig. Jeg må ha poteter minst 4 ganger pr. uke, men folk er forskjellige. Noen gidder ikke stå der å skrelle dem, og særlig hvis det er flere i familien.

  First Prize lapskausen er god den, jeg spiser som sagt alt med et unntak og det er ananas, da får jeg røde nupper, men liker det.

  Enkerl person å be på en middag HeHe,,,,eller gå ut

 4. TT sier:

  Lise da, det må jeg si. Du overrasker meg. Prøvde for mange herrens år siden å være morsomt og knabbe en hundesjokolade fra bestefars noget mannevonde hund. Det endte med et par tenner i stumpen og masse auau.

  Har holdt meg unna hundemat siden dengang. Jeg kan fint spise poteter, men godt kokt og med skallet på. Husk at det er mye næring i skallet.

  Synes det er en bra egenskap. Kan være litt sær, men har nok myknet mer i matveien med årene. :)

 5. Lise Yvonne sier:

  Hundesjokoladen er bløt, var det før iallefall og ufarlig å spise. Har ikke forsøkt meg på kattemat, men som altetende skulle det vært artig og forsøkt.

  Disse som ligger slengt nede i byen under broer o.l. spiser det de får fatt i, ja kattemat også. I dag er det stekt fisk her med raspede gulrøtter og poteter og hvitløksmør. Er overhodet ikke glad i å lage mat, men må jo av og til. ;))

 6. TT sier:

  Må si jeg synes fisk, gulrøtter, poteter og hvitløkssmør høres godt ut. Er nok ikke heller noen lidenskapelig kokk. Men uten mat og drikke så er bliver det ei noget futt i vårs. :)

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.