02.02.2023

Matgleder

mai 10, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

God mat og fristelser. Foto: SXC.Et ordtak sier at veien til mannens hjerte er via magen hans. En klassisker på mange måter og gjerne sett fra kvinnens synsvinkel. Mat kan være godt og det finnes mange gode matopplevelser. God mat er veien til mett mage ved fine anledninger.

Dette er mine tanker rundt mat og matgleder.

Hverdagsmat

I en hverdag der mer og mer skjer så trengs mat. Men på kontrollert vis og med måte. Til faste tider så faster jeg også, men det er en annen historie som ikke nevnes eller tas opp her. Hverdagsmat er kost, tilskudd, næring og nødvendig. Iblant kan den selvsagt nytes. Men ikke alltid. Jeg spiser som sagt for å leve og ikke omvendt. Det betyr at jeg er blitt strengere, men fortsatt kan nyte god mat når anledningen passer seg til det.

God mat

Definisjonssak. Men kyllingfilèt med ris, pizza, tacos, spaghetti og kjøttdeig, biff eller kebabitens hamburgere er blant mange gode ting å spise. Wok, kjøttkaker med poteter, tyttebær og brunsaus eller fisk av ulike slag er også fin mat. Jeg kan vel bruke ordet: setter stor pris på, uten at man fremstår som glupsk eller grådig.

Levergryte eller hvit fisk i karrisaus og kyllingnuggets, samt ribbe og pinnekjøtt kan også nevnes som mat med spesielle anledninger.

Bakeverk

Nå er vi over på det som kalles slikkeri og søtsakedelen. Jeg har kuttet ned endel her, men kan fortsatt nyte bakeverk nå og da. Kaker, boller, muffins eller skolebrød er nok å foretrekke da. I 2013 og 2014 blir det nok mer i måtelige mengder.

Det er dog noen merkedager i året og ved de så tillater man seg noe. Men forsettet er at kiloene skal ned og at magen skal bli mindre i kroppsvolum. Alt med måte.

HjemOm meg

Kommentarfeltet er lukket.