26.09.2022

Bok 06-1-03-03-2011 (1/2)

mars 2, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Idag skal det handle om kunden som blir nedprioritert, værdamen som henger ut folk på tv, matopplevelser og lykke. Reformer og kunnskapløshet er også temaer. Liker du ikke kritikk eller rett på sak, så er nok ikke dagens bok noe for deg. Henger du fortsett med?

Flott, da går vi igang! Med del I.

Ruter, ikke Ruter eller har aldri vært i Ruter. Ja, ordspillene rundt dette selskapet er mange og de har alle rot i virkeligheten. Dette selskapet er Oslo Kommunes klumsete og virrete tvilling som ikke får til noen verdens ting i det store og hele. Lørdag skrev jeg litt om dette med t-banekaos og hadde tenkt å la det være med det. Men, jeg har ombestemt meg.

Som sagt: det er helt greit med Ski-VM og at turistene skal frem, men ikke gi blaffen i de fastboende og de vanlige kundene deres. Og når dere nå sier rett ut at: jo, vi prioriterer dere ikke. Da gir dere jo blaffen.

Hvordan føles det å være nedprioritert? Jeg har ikke bil eller lappen, så må derfor gjøre det beste ut av det. Dette er Oslo kommunes verk. De sier garantert: ta problemene når de kommer og ikke svar på kritiske spørsmål annet enn hva vi sier dere skal si. At begge ei kan planlegge, er nå allviten.

Som om ikke det er nok, så skal de også plutselig bytte ut Flexus. Bare cirka en fire-fem år etter at eksperter har slaktet systemet og 600 millioner kroner de heller kunne brukt på infrastruktur og nye vogner er brent bort. Mine og dine penger har de kastet rett ut av vinduet, med et skuldertrekk. Hva det nye systemet blir? Ingen anelse. Man får bare vente og se.

Hva regjeringen burde gjøre er å be Oslo Kommune si opp avtalen med Ruter. Så bør regjeringen ta over og la private, som for eksempel Veolia ta over driften av buss, trikk og T-bane.

Penisbilder på værmeldingen? Nåvel, TV 2 opplever nok mye rart når de ber om MMS-bilder fra TV-seerne sine. Men å henge ut en navngitt person på tv i beste sendetid er drøyt. Usmakelig faktisk og jeg lurer på om værdamen tenkte seg om før hun egentlig kom med dette på skjermen? Og i hvilken grad de faktisk har lov til dette er jeg også i tvil om. Ikke at jeg forsvarer slik opptreden fra en innsender. Jeg tar avstand fra slikt tull.

Nam! Ser Aftenposten idag skriver om gode pizzaer og det minner meg om en liten artikkelserie jeg snart kommer med. Om gode matopplevelser. Ingen av pizzaene avisen skriver om fristet noe videre. Derimot så smaker det alltid godt med Originale Pizza Milano og Peppes Rio Grande. De er mine to favoritter.

Les mer i Del II

Skrevet for Onsdag 02. mars 2011.

Publisert  02.03.2011, 21:00
Oppdatert 02.03.2011, 21:28

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.