29.11.2021

Bok 19-02-08-2011

august 2, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Duppedingser og/eller teknologi som ikke virker. Foto, kameraer, tyver med samvittighet, Norway Cup og en liten kommentar til mediene. Det er august blitt og vers 19 er skrevet. Husk å drikke godt med vann, ta det pent og nyt varme sommerdager.

Men nå: bli med og les mer.

Data er gøy dere. Eller hva? Særlig når alt funker som det skal. Derimot når alt ikke funker som det skal, så er det desto mindre morsomt. PC-kræsjer, harddiskdøden eller andre komponenter som ikke vil virke. Urgh!
Enhver sin skrekk. Har opplevd dette mang en gang og føler med en god venn. I hele ni timer så man på pc-fikserier. Det var varmt, vi svettet, vi pratet, vi lo og pc`en surret. Uten å finne oppstart.

Kanskje den nye harddisken heller ville være ute i den stekende solen eller kanskje det ble for hett for den? Hvem vet egentlig. Jeg vet ihvertfall at det er godt med kald drikke og at en fin dag i fine menneskers nærvær er unnagjort.

Men duppedingser er fascinerende også og mens jeg tenker på hva slags digitalkamera man skal skaffe seg om noen uker, fikk jeg ta en liten sniktitt på VampBea sin nye bebis, Canon EOS 7D. Noget umiddelbar skepsis ble etterhvert erstattet med nysgjerrighet og et markant: aha! Jeg trengte ikke lang forklaring eller å lese test for å skjønne at dette èr et avansert kamera.

Nåvel, jeg bare smiler og beundrer. Skal selv bruke masse tid på Maria og bli kjent med alle sider av henne. Prioritere. De første bilde legges ut snart forresten. Apropos det, jeg er glad det finnes folk med samvittighet der ute. Som angrer og faktisk leverer tilbake det de har stjålet. Les mer og bedøm selv.

Norway Cup pågår i disse dager og man skal vel helst befinne seg i et kott, i en kjeller eller i det ytre rom om man ikke har sett eller fått med seg det. Bare så utrolig leit at man leser om vold og slåssing etter kamper. Hva skjedde med den gode sportsånden og fornuftig oppførsel på sidelinjen før, under og etter kampene? Det eneste rette er å kaste de som driver med slikt ut av turneringen.

Tilslutt vil jeg oppfordre medier til å vise mer varsomhet. Ovenfor ofrenes familier etter tragedien i Oslo og på Utøya, de etterlatte og hva man skriver om-rundt dette. Fortsetter dere slik som nå, så frykter jeg at vi har mye verre ting i gjære. Fritt, demokratisk og åpent for enhver pris, pluss den fatale konsekvensen dette kan få?

Skrevet for Mandag 01. august 2011.

Publisert  02.08.2011, 01:00
Oppdatert 02.08.2011, 02:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.