24.09.2021

Maria

juli 26, 2011 av  
Kategorisert under Fotografi

Hvem er det? Hvem er Maria? Hva er dette? Jo, det er min følgesvenn. Oppkalt etter Guds moder. Gudfødersken. Like slående vakker også. Mitt andre semi-proffkamera av samme type og modell.

I takt med tiden så er dette mitt tredje speilreflekskamera i alt.

Fra gammelt til nytt

Det begynte som Canon EOS 40D, ble så til 45D og tilslutt til 45DII. Over 70.000 bilder er blitt tatt med dette kameraet og har selv tatt cirka 36.000 av dem. Kameraet er av 2007 årgang og kom første gang i noens hus 21. desember samme år. Nå må hun ha en litt pause. Årene krever sitt og etter seks og et halvt år, så må deler skiftes. Derfor betyr det en tids «ferie».

Nytt, gammelt, i tiden eller tidløst. Jeg synes alt passer veldig bra for dette gromkameraet. Enhver entusiast, hobbyfotograf eller interessert i foto, vet at elektriske duppedingser som et speilreflekskamera slites.

Før 2011 hadde hun allerede hatt to sykehusopphold to ganger og våren 2012 var det tid for et sykebesøk på Det Canonske Institutt. Ny innmat, mykvare og en god rens var det hun fikk. Alle trenger vi still iblant, især fintfølende elektriske duppeditter som det et kamera èr.

Nå, to og et halv år senere, er det blitt konstatert at det blir et nytt sykehusopphold. Pensjonerer jeg henne? Gir jeg henne opp? Nei og nei. Men hun vil nok få en noe roligere hverdag. Som et solid back-up kamera.

Mye moro

Du og jeg. En skikkelig klisjè. I to og et halvt år har jeg hatt deg for hånden nesten daglig. Feiling, læring, testing og fikling. Knallbra bilder er blitt tatt, morsomme øyeblikk og mye opplevelser. Det er ikke slutt ennå. Men jeg vil nok være mer forsiktig med deg fremover. Lett, rask på avtrekkeren eller avklikkeren (om man vil), solid, robust og av skikkelig kvalitet. I omtrent alle typer vær har kameraet blitt brukt og til alle årstider.

Den forrige eieren var nok oppgitt over min tidvise sikling og overgangen fra Canon EOS 30D var litt, men ikke så stor som på forhånd forventet. Sensorrens, ypperlig bildekvalitet og glimrende i og for hånden. Forelskelse ved første blikk. Når du er friskmeldt, skal vi ha det mer moro sammen.

Og nå har fått en bror, Grigoriy. Ikke dårlig eller hva?

HjemFoto

Kommentarfeltet er lukket.