11.08.2022

Sporveien og svevende løfter

oktober 17, 2013 av  
Kategorisert under Metro

Nå skal Linje 1 og 2 endelig pusses opp. Slik tenkte nok mange når nyheten om dette kom 1. oktober. Strengt tatt kunne det vel egentlig ha vært en greie som ble postet 1. april. Hvorfor? I denne artikkelen skal jeg redgjøre litt om synspunktene rundt dette.

Dette handler om løfter og hva som skal gjøres. Og hvordan dette blir gjort.

Ord blir fattige

Både Ruter (som nå har slettet artikkelen) og T-banen fortalte med stolthet 29. oktober at linjestrekningen mellom Hellerud-Ellingsrudåsen skulle stenges i tre dager for vedlikehold fra 3 til 6 oktober. Så det ble kuttet ned med en dag uten at noen kunne forklare hvorfor. Første grunn til skepsis. Busser ble satt i drift og man merket seg at noe ble gjort. Særlig på Haugerud stasjon. Men det er ikke her problemet ligger.

Sakens kjerne ligger i at Sporveien gir inntrykk at så mye skulle gjøres på tre dager. At de nærmest skulle jobbe døgnet rundt. Som et unntak lot jeg meg rive litt med ettersom man lenge har ment at Linje 1 og 2 er veldig moden for oppgradering på de nordgående stasjonene. Håpet var at noe skulle løftes opp.

Noe ble gjort. Signalanlegg er trolig oppdatert. Skinnegang ved Haugerud stasjon er skiftet, vegetasjon rundt stasjonen er ryddet, man har lagt ny asfalt, fikset trappene og delvis er ny skilting på plass. De burde også her ha byttet ut leskuret og satt opp to. En på hver plattform.

På de øvrige stasjonene er det kun gjort små endringer. Da blir ordene og bud om store endringer fattige. Det er svende løfter som ikke holder. Jeg ble skuffet og vet mange fler med meg føler det slik også. Var dette virkelig verdt å stenge T-banen for i tre dager? Jeg heller mot et nei.

Når kunden holdes for narr

På spørsmål om dette dukket et pussig fenomen opp. Ruter eller Sporveien vil eller kan ikke svare. Isteden iler overivrige ansatte til og forteller om hvordan det egentlig skulle være. Som reisende og betalende er jeg interessert i hva som faktisk blir gjort. Ikke hva en eller annen trikke,buss eller T-banefører måtte mene om saken. Å bruke fans til å «svare for seg» er  noe ethvert seriøst selskap bør unngå.

Som kunde føler jeg at man blir holdt for narr og ikke får det man betaler for. Den følelsen er alt annet enn tilfredsstillende. I ettertid sier Ruter at dette er en del av en større endringsplan på linjestrekningen. Det var ikke det de skrev 29. september og kan kun oppfattes som svevende løfter som ikke ble holdt. Ikke godt nok.

Oppsummering: Noe er blitt gjort og det er bra. Haugerud stasjon kan bli bra når den er ferdig. Men ta for eksempel stasjonene: Tveita, Trosterud, Lindeberg, Furuset og Ellingsrudåsen. De har samme behov for oppgradering som Romsås nylig har fått.Dette er fakta som ikke kan snakkes bort.

Publisert  17.10.2013, 20:00
Oppdatert 19.10.2013, 16:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.