03.08.2021

Maktesløs mot Ruter

august 23, 2012 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Det er ikke alltid lett å være kollektivkunde i Oslo. I utgangspunktet ønsker man kun å reise fra A til Å. Men hva gjør man når en har med et selskap å gjøre som behandler kundene sine med forakt og opptrer som et lugubert bakgårdsfirma?

Som kunde av Ruter er man på mange måter prisgitt tilfeldighetene som rår.

Ikke lenger trygg

Fram til dags dato har jeg stort sett vært heldig og bare hatt noen få ubehagelige episoder med Ruter.
Men etter å ha stadig skrevet hvordan dette selskapet går frem og når man ser hva andre reisende har blitt utsatt for, har bildet endret seg. Det nytter ikke lenger å stole på Ruter eller føle seg trygg som reisende.
Selv med validert billett kan man bli utsatt for sjikane eller ubehageligheter.

Ruter må gjerne kalle det for svikt, misforståelse eller prøve snakke det bort. De mange sakene i media forteller sitt og jeg tror på de fremfor et selskap som aldri tar feil. Det er jo bare alle andre som alltid tar feil. Psykopater ter seg slikt. Men et profesjonelt drevet kollektivselskap som styres av Oslo Kommune?

Maktesløshet

Dysfunksjonelt er vel et dekkende ord. I løpet av en uke har Dagbladet hatt to saker der enten feil på utstyr eller umulige situasjoner har gjort at kunder med billett har blitt bøtelagt og dette har også skjedd tidligere. Man føler seg makteløs ovenfor et selskap hvis ord som: kundeservice, ansvar, imøtekommenhet og seriøsitet er totalt fraværende.

Hadde man brukt like mye tid på å ta tak i ting som man snakket de bort og unnskyldte seg, så kunne dette blitt bra.

Situasjonen idag er ikke bra, som kunde blir man behandlet som radioaktivt avfall og som forbruker har man få eller ingen rettigheter. Man snakker jo om alle som burde «gå av» i disse dager. Jeg hadde helst sett at samferdselsministeren gikk på timen, at ansvarlige innen kommunen tok grep og la selskapets tjenester ut på anbud. La proffe som vil og kan ta jobben.

Publisert  23.08.2012, 00:00
Oppdatert 23.08.2012, 02:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.