08.07.2020

Ruter er et useriøst selskap

september 28, 2010 av  
Kategorisert under Metro, Moro

Desverre så er det bare å fastslå en gang for alle at Ruter AS er et useriøst selskap som strengt tatt ikke burde få drive kollektivtransport i det hele tatt. Jeg skal komme tilbake til grunnene for hvorfor min mening er såpass klare, spisse og bastante.

Men vi kan starte og begynne med stikkordene pengebruk, Flexus og sperrer.

Tvangsmulkt

Å begynne med å si at sperrene på stasjonene aldri skulle vært innstallert vitner ikke bare om ekstremt dårlig planlegging, men også null tro på eget system. En klarere fallitterklæring kan man vel ikke få servert i et riksmedie. Når dette er skrevet har de også vurdert å innføre et eget glemmegebyr for hver gang du og jeg ikke registrerer en reise.

Men etter at samferdselsministeren grep inn så har selskapet valgt å gå tilbake på dette utspillet. Skaden er allikevel gjort fordi det blir vanskelig å ha tiltro til noen som kan sløse 600 millioner på et billettsystem for så å si at de ikke vil bruke dette 100 %. Det er useriøst og et hån mot skattebetalernes penger.

Hvorfor?

Jeg tror mange spør seg om hvorfor Ruter i det hele tatt tok i bruk Flexus. Kontrollørene har ikke enheter nok, mange av validatorene på bussen virker ikke og nå snakkes det om at man forventer for mye av systemet. Reitan-Jenssen, folk forventer at noe de har investert i skal virke. Det burde ikke være så vanskelig å forstå. Hvorfor den dårlige planleggingen? Hvorfor unnskyldingene? Hvorfor ikke bare si det som det èr.

Billettsystemet har vist seg å være en skandale over hele linjen. Jeg synes det er helt uakseptabelt at Ruter får holde på slik og at ingen gjør noe konkret med dette. Private bør ta over da staten har vist at de ikke kan drive kollektivtransport på en økonomisk og fornuftig måte.

Rett fremstilling

Ruter føler at Flexussystemet blir fremstilt feil i media. Til en forandring så har media denne gang rett. Flexus virker ikke slik det bør. Den eneste grunnen til at 200.000 bruker dette daglig er fordi papirbillettene fjernes. Hold dere til fakta og ikke forsøk å sminke virkeligheten med løgn og bortforklaringer. At kundene forlengst har fått nok kan ingen klandre dem for.

Fremstillingen er rett den. Det er på tide at man får alt frem på bordet og at en grunding evaluering utredes. Det finnes tilsvarende systemer som Flexus. Men første bud er å finne noen som kan drive kollektivtrafikken profesjonelt. Å fortsette som nå er intet liv laga overhodet.

Publisert  28.09.2010, 16:30
Oppdatert 28.09.2010, 17:20

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.