04.12.2021

Mot all logikk

januar 3, 2014 av  
Kategorisert under Webarkivet

Get har skjønt det, Hafslund har også skjønt det og de fleste andre som leverer en tjeneste har skjønt det. At man som selskap må levere en tjeneste for å kunne ta betalt. Unntaket er kollektivselskapet Ruter og deres eiere Oslo Kommune. Altså politikerne.

De har ikke skjønt det. Nå kreves det mer betalt, mens tjenesten forblir like uforutsigbar.

Ny setting og samme opplegg

Det kunne vært tatt rett ut av manuset til Robin Hood (den nye utgaven) med Russel Crowe (som forøvrig er en bra film), denne gangen er skog byttet ut med murstein og løvebakke. Den slemme sheriffen og hans menn er byttet ut med bedagelige politikere og plottet er det samme: å lure til seg mest mulig penger uten å levere. Rutere leverer ikke. Ihvertfall ikke i Oslo. I Akershus er det også mye tull.

Daglig er det enten signalproblemer, forsinkelser eller ymse driftsstanser. Enda man stadig har oppgradert diverse anlegg. At det er vanskelig å drive en tjeneste kan man selvsagt forstå, men hyppigheten er såpass ofte at man forstår hvorfor folk foretrekker bilen istedet. Desverre.

I fotball kalles dette å bomme på åpent mål eller som i skiskytting: skivebom og strafferunde. Dette tar seg ikke særlig bra ut i Oslo eller Akershus hvor befolkningen vokser og behovet for en tjeneste som virker er meget tilstede.

Senk heller prisene

Fra 1. februar vil Ruter ta mer betalt for sine tjenester og det strider imot all logikk. Faktum er jo det at per dags dato, snaue 27 dager før den varslede prisøkningen så leverer ikke kollektivselskapet den tjenesten de vil ha betalt for. Og det er stort sett bare kommunale selskaper som kan holde på slik. Hadde private selskaper eller selvstendige næringsdrivende holdt på slik, ville veien til arbeidsløshet og nærmeste NAV-kontor for søknad om livsopphold være kort.

Ikke vanskelig å forstå, fordi det er uakseptabelt. Det eneste riktige av politikerne og Ruter selv ville være å senke prisene. Når man ikke får til å tilstrekke kunne tilby en tjeneste, skal man heller ikke ta mer betalt for den. Det er useriøst og burde vært lovstridig.

Publisert  03.01.2014, 17:00
Oppdatert 10.01.2014, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.