28.09.2021

Foto er moro

juni 2, 2008 av  
Kategorisert under Fotografi

Mitt første digitalkamera. Foto: JTK.Jeg trodde virkelig ikke det var mulig. Men alt er jo mulig. En gammel lidenskap er kommet tilbake i livet mitt. Foto er virkelig moro og sist gang jeg holdt på med dette var i 1995.
Lysten, spenningen og interessen er tilbake for fullt. Hele 13 år senere.

Det er min venn VampBea som ta skylden for dette, på verdens beste måte.

Fototurer ga gnist

En oktoberkveld i 2007 traff jeg VampBea i byen etter mange års bekjentskap på Blink. Den koselige kvelden ble opptakten til en nysgjerrighet som etterhvert utviklet seg til interesse. Noen byvandringer senere var det ikke tvil lenger, jeg måtte sjekke ut digitalkameraenes verden. Å ha en fotoentusiast som venn er gull verdt rett og slett.

Glem diasfilmer og fremkalling, det er forbeholdt fotoentusiaster av den virkelige gamle skolen. All ære til dem, men jeg velger å være litt mer moderne. Så mye har forandret seg idag, med helt ny teknologi og mulighetene det gir. USB, bildebehandling og fotogalleri gjelder idag anno 2008.

Hva ble det til?

En gammel interesse gjenopptas. Foto: VG.Godt spørsmål egentlig, men jeg så meg ut en modell. En tur senere til Siba så falgt valget tilslutt på Nikon Coolpix L14. Med 2 GB minnekort, bæreveske og lite ministativ. Et helt greit nybegynnerkamera med syv megapixler. Lett å bruke og like lett å lære seg. Det kan man naturligvis like. Med helt fin pc, Photoshop og USB 2.0 så er det bare å kjøre igang.

Jepp, det er nå man skal ha det moro og knipse i vei som en annen japansk turist på billigtur til vårt fagre kongerike. Eller sånn cirka i den duren, muligens. Fremkallingen skjer på nett og gamlemåten finnes nesten ikke lenger. Litt trist, men samtidig ikke til å unngå.

Klassisismen

Før teknologien tar helt over så må jeg medgi at man tilhører den mer klassisistiske delen som heller lar meg fascinere av landskap, arkitektur, årstidene, t-banen og farger fremfor nyere kunst og post-moderne uttrykksformer. Det skal bli så gøy å komme igang igjen og lære. Mulighetene til å oppleve mer, se mer og uttrykke øyeblikkene gjennom kameraet.

Dette er sjarmen ved å fotografere og jeg gleder meg som en unge til å starte på nytt. Som følger av dette så kommer et skikkelig bildegalleri snart.

Publisert  02.06.2008, 20:32
Oppdatert 15.11.2009, 09:22

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.