04.03.2024

Filming

september 10, 2015 av  
Kategorisert under Fotografi, Hverdagsliv

Filming er som med foto. Det handler om å fange øyeblikkene, situasjonene og stemninger. Med levende bilder. Det er først i 2015 at interessen har våknet til live. Mye arbeide med et annet prosjekt har gjort dette nødvendig.

Sommeren 2015 begynte jeg å filme mine første videoklipp.

Levende bilder

Det spennende med film er å gjenskape det som var. Akkurat der og da. På akkurat det stedet til den tiden. Mens folk flest har et mer ambivalent forhold til kameraer, så synes jeg dette er veldig spennende. Foto er kjempemoro, det er også levende bilder. Fremover vil jeg lære meg å filme, redigere, regissere og sette sammen.

Metro, byliv, lys, stemninger, naturen, årstidene, vær, uver, mennesker og helt hverdagslige ting vil stå på menyen. Kanal er også opprettet og vil snart være operativ med design.

Motivene

Her kan jeg igjen trekke paralleller til foto, siden prinsippet så og si er det samme. Bare kreativiteten er det som setter stopper for en. Det er alltid spennende å jakte på motiver, situasjoner og øyeblikkene. Det som gir en blinkskudd og gode minner. Trykk inn knappen, zoom inn og ut, lær, prøv, feile og finne rytmen.

Spennende tider står for døren. Noen favoritter? Ja, månen, byliv, metro og årstider. Sammen med landskap og bygninger. Fokuset i 2015-2016 blir hvordan å filme, kameraføring og bruk av stativ.

Tanker om film

Om film så gjør jeg meg opp mange tanker. Alt fra motivene til hva slags kamera det blir å bruke fremover. Sistnevnte er et par måneder unna. I mellomtiden bruker man noe som ikke egner seg særlig, men mer som trening og øvelse. Det finnes alt fra burdagsfotografen til de helproffe. I minst like mange prisklasser også.

Øvelse gjør mester. Med en god venn som lærer og veileder blir dette spennende. Det handler om å fange det du ser, i bevegelser. Akkurat der og da. Det er som med foto: berikende, inspirerende og imaginær kunst.

HjemInteresser

Kommentarfeltet er lukket.