04.03.2024

Film & TV

juni 20, 2009 av  
Kategorisert under Kultur

Film og tv er underholdning. Grafikk: VampBea.Film og TV er underholdning og kultur i ordets korrekte definsjon for meg. Med sin lange og rike historikk bak seg. Jeg vokste opp med dette på 1980 og 1990-tallet. «Dynastiet», «Dallas» og «Starsky & Hutch» er gode eksempeler.

Det har bare eskalert siden den gangen.

Fra Donald til The Mentalist

Det begynte med julekavalkadene tidlig på 1970-tallet. De gode og klassiske som ikke NRK lenger vil
eller eventuelt har lov til å sende. Så fortsatte det med Haisommer, E.T og Rocky. Listen over filmer frem til idag er altfor lang og brokete. Braveheart, Enemy of The State, Knowing og Battelship er noen eksempler man  kan trekke frem. Blant mange.

Av TV-serier finnes det minst like mye. Men The Big Bang Theory, Arrow, The Flash og The Mentalist er bra TV man ikke får nok av. Sa jeg remedier? Javisst. Nok en gang.

Noe annet? Ja, Patrioten. The Hobbit-trilogien og Lord Of The Rings trilogien. Litt hulter til bulter. Men for min del, så er skillet mellom film og TV som regn og solskinnsdag. Hårfine greier.

K for kvalitet

Opp igjennom årene har det blitt mye film på TV, VHS, DVD og Blu-Ray. De første Rocky filmene har satt sine spor. Den Siste Mohikaner også. TV-serier som Kojak, Miami Vice og Falcon Crest er andre eksempler. Dette er kvalitet med stor K. Ting man husker i lang tid. Selvom en da snakker 10-30 år tilbake i tid.

Dagens serier og filmer er ikke helt der. Kanskje det kommer tilbake. Kanskje ikke. Kun tiden vil vise.
Eksempel er gode gamle V versus nye V. Den gamle vinner overlegent. Rating-TV slår ikke den gamle modellen der kvalitet kom først.

Men, stopp en halv. NCIS, The Walking Dead og for eksempel House er eksempler på at det fortsatt finnes bra serier. Som har holdt lenger enn èn sesong.

 HjemOm meg

Kommentarfeltet er lukket.