28.10.2020

Skriveglede

april 22, 2008 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Å skrive, formidle og mene noe igjennom ord er noe alle kan gjøre. Men ikke alle av oss får det til like godt. Det å skrive er så mye mer enn et brev, skolestilen man ikke kunne utstå eller et julekort i siste øyeblikk. Å skrive kan være en spesiell uttrykksform.

Eller kunstform om du vil.

Jeg har likt å skrive helt siden begynnelsen av 20 årene. Noe som forteller deg at man nærmer seg å være en middelaldrende mann. Da var skolestiler med en håndskrift lærerne aldri skjønte noe av, dikt, essays, prosa og andre ting skolen krevde du skulle igjennom et tilbakelagt stadie. Det var nå jeg kunne slippe løs fortelleren i meg selv eller uttrykke noe. Mine egne tanker.

Blogger? Skribent? Journalist? Nei, nei, nei. Slettes ikke. Jeg er meg og ikke noe mer eller mindre enn det. Personlige julekort, brev, tanker, synspunkter eller andre former for uttrykk derimot. Javisst, der har du det. Fra hjertet.

Men hva skriver jeg? Jo, om de tingene som opptar meg i dagliglivet og det publiseres her. Stort sett så er det vel dette jeg skriver også. I tillegg til tidligere overnevnte ting. Kunsten er ikke å skrive mest mulig, men når det trengs og gleder mest. Er jo derfor det kalles for skriveglede. Å hverken overdrive eller underdrive dette. Balanse.

Noen har spurt: «ja, det bli vel forfatter av deg en dag?». Den som lever får se. I mellomtiden skal jeg bruke nettsidene godt og skrive ting fra tid til annen i løpet av ukenes syv små dager som ofte fyker avsted i tidens evige jag.

HjemOm meg

Kommentarfeltet er lukket.