16.01.2021

Sola snur idag

desember 21, 2008 av  
Kategorisert under Webarkivet

Sol og lysere tider venter. Foto: SXC.Idag er det den store dagen på mange måter. Ihvertfall for meg og alle som savner lysere tider.

Solen snur, dagen er på sitt aller mørkeste og det går mot lysning.

Kort dag

Dagen idag stammer fra gamle skikker. Foto: SXC.21. Desember er årets korteste dag, men kanskje den beste også på mange måter. Da ser jeg bortifra gamle skikker, overtro og straff om man arbeider idag. Sola er på sitt laveste over horisonten idag.

Dagen er ment å være en riktig så kald dag. Akkurat det gjenstår å se.

Ser du frem til at jordaksen igjen peker mot solaksen?  Det gir jo mer sol og varme på nordlige del av halvkulen. Visst ser jeg frem til dette. Vel vitende om at flere måneder med vinter fortsatt lurer.

Feiring

Den korteste dagen i året. Foto: SXC.Tradisjonen tro så skal man ha brygget øl innen 21. desember. Vintersolverv og Luciadag. Helt til man endret fra juliansk til gregoriansk kalender. Da tok Luciamarkeringen av denne dagen slutt. Skjønt, den feires jo fortsatt på sin dag.

I utakt eller ei med solen.

Så ta deg en velunt pause fra vaskingen, bakingen og handlingen. Finn frem fjernkontrollen, primstaven og ikke glem at det er hele 40 år siden Apollo 8 ble skutt opp. Og skal du toppe dagen, så se på Charlie og Sjokoladefabrikken.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.