29.11.2021

Mer avis, seriøs avis

april 12, 2009 av  
Kategorisert under Meninger

Tidene har definitivt forandret seg for norske aviser. Ganske så merkbart også. På papir og nettet. Til det verre? Utfordringen for papiravisene som nettavisene er å levere godt stoff.
Til enhver tid.

Kampen for å overleve er igang.

På kvaliteten løs

I svært vanskelige tider som nå har aviser måttet kutte ned på kostander og i bemanningen. Noe som jo begynner å merkes godt også. Både på kvaliteten, utseendet og i det hele tatt over hele linjen. Dette er ingen god utvikling. Hverken som avisleser eller for de mange ulike avishusene.

Å tjene penger på løssalgsaviser idag er ikke så lett. Aviser på internett er gratis og sakene oppdateres mye raskere enn papirutgavene. Og akkurat her ligger utfordringen. Hvordan utfylle hverandre? Og er det mulig i lengden?

Det viktige innholdet

Innholdet er viktig og en nøkkelfaktor. Fordi papirutgaven kan ikke på noen som helst måte måle seg med nettutgaven. Det bør heller ikke være noe mål i seg selv. Som et godt supplement derimot. En god avis kan kompensere med gode dybdeartikler og utfyllende stoff. Det finnes veldig sjelden i nettversjonen av avisen. Balansen mellom de to som mangler kan være en mulig forklaring på nedturene som oppleves nå.

Samtidig så vil jeg si at man ikke bør legge seg blindt på underholdning eller magasin. Ikke misforstå hva en avisleser èr og hva den ønsker seg. Både Dagbladet som VG har fått erfare at det ikke var noen suksess. Det blir for kjedelig og forutsigbart i lengden.

Seriøs journalistikk

Det er vanskelige tider og et trangt annonsemarked. Mange lokalaviser har gått konkurs og flere vil det trolig bli. Men alt håp er ennå ikke ute for papiravisene eller generelt for avisene. Derimot så trengs det et skikkelig kvalitetsløft på journalistikken, sakene og avisens innhold. Særegenheten, det å gå sine egne veier.

Å finne sin nisje og bli unike i sin egen form. Flere aviser burde bli det og ikke så like som de faktisk èr idag. Det vil gi lesere og dermed inntekter over tid. Noe aviser ikke kan si nei til eller overse lenger. Lev eller dø og bli glemt. Så enkelt er det faktisk i mediaverden anno 2009.

Publisert  12.04.2009, 14:23
Oppdatert 27.08.2010, 06:14

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.