29.04.2024

Miljøtragedien

august 2, 2009 av  
Kategorisert under Personlig, Webarkivet

Det sorte gull har sin mørke bakside. Foto: SXC.Natt til fredag grunnstøtte tankskipet «Full City» utenfor
Langesund. Det er starten på en skikkelig miljøtragedie.

Marerittet enhver miljøverner fryktet, er blitt til virkelighet.

Massive lekkasjer

Dette er virkelig ille. Foto: Scanpix.Med 1120 kubikkmeter olje ombord så har lekkasjene bidratt til å skape et oljebad uten like. Uvær på Langesundkysten pisket oljen mot land og sjøspruten sørget for at det regnet olje inn over land.

Bildet i Dagbladet av ærfuglen som er innsmurt i olje forteller sitt vitnesbyrd om hvor alvorlig lekkasjene fra lasteskipet er. Konsekvensene har vi begynt å se og det er grunn til å tro at de vil forverres ytterligere.

Kystperler blir rammet

Oljen som lekker fra «Full City» er tung bunkersolje og vil gjøre stor skade på fuglelivet. Og det går fort. I Risør, Kragerø og Jomfruland er det sett olje. Kystperler står i akutt fare for å bli rammet av oljen som siver avgårde i stor fart.

Strandlinjer og flott natur er tilgriset. Miljøtragedien er et faktum og WWF krangler med Norges Naturvernforbund om hvorvidt oljeskadd fugl skal skytes eller ikke. Telemark er blitt skjendet og det er virkelig tragisk.

For dårlig beredskap

Denne miljøtragedien som har gjort flotte sørlandsperler til et brunt oljebad minner om at oljeberedskapen er for dårlig. Det registreres at regjeringen har god samvittighet og mener oljeberedskapen langs kysten er tilfredsstillende. Nei, det er en slettes ikke. Da ville ikke dette ha skjedd.

Miljøvernminister Solheim roper nå varsku, mens Bellona mener at planene om oljeleting i Lofoten og Vesterålen må skrinlegges. Mange miljøvernere deler definitivt det synet.

Vel vitende om hvor viktig oljen er for Norge som en bærekraftig nasjon.
Det sorte guld har sin uhyggelige bakside og den er vi skrekkslagne vitner til nå på sørlandet.

Oppdatert 02.08.2009, 05:00

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.