08.03.2021

Tastefeil gir mas

september 16, 2009 av  
Kategorisert under Meninger, Moro

Valget er avgjort, venn deg til det. Foto: Startsiden.Valget er over, endelig og avgjort. Det er derimot ikke anklagene og spekulasjonene.

Tenk om det var valgjuks? Tenk om man ikke fant noe å ikke klage over.

Valgordningen

Valgordningen er et Bondevik II produkt. Foto: Vesterålen Regionråd.De siste dagene har det blitt snakket om hvor urettferdig og feil valgordningen er. Den ga de rød-grønne seieren og burde endres nå. Det er litt påfallende og lett å vise til i ettertid. Bondevik II regjeringen utvidet selv ordningen i 2005.

Når de borgelige nå tar til orde for å rette på dette, så er det altså deres eget håndtverk de er misfornøyde med. Det er av barn og dårlige tapere man skal høre det fra.

Tastefeil ga krøll

Det tok heller ikke lange tiden før mediene kunne fortelle om en tastefeil, som gjorde at KrF og FrP mistet plasser på Stortinget. Dette er naturligvis svært leit for de det gjelder. Anklagene om uregelmessigheter ved valg tok til igjen,
til tross for at Synogate innrømmet feil.

Alt som kan gå feil er ikke juks og fanterier. Dessuten var alle valglokalene åpne for innsyn under tellingen av stemmer. Noe jeg mistenker at svært få eller ingen benyttet seg av. Derfor er det ingen grunn til klaging eller misnøye.

Oppdatert 17.09.2009, 19:47

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.