20.01.2021

En kur for alle

oktober 23, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Det er mye sykdom i omløp nå. Foto: Colourbox.Det er mye sykdom for tiden. Influensaen herjer og medisin er på vei. Mens andre sliter på desken eller i iver etter å mette folks nysgjerrighet. Da gjelder det å ikke miste motet eller gi opp håpet.

En kur finnes nemlig for alle.

Vaksinen

Svineinfluensaen har slått til for fullt som mange ventet og fryktet. I garden, på skolene og ellers i samfunnet. Minst 100.000 mennesker er blitt smittet. Nå er vaksinen på vei, samtidig som det rapporteres om de mulige første dødsfallene og bivirkningene av medisinen. Myndighetene er allikevel tydelige i sin sak og ber alle om å ta vaksinen når den er klar og tilgjengelig.

Jeg vil nok vente og se an hvordan venner og familie føler seg. I mellomtiden så fortsetter jeg å leve som før og vil ikke la frykte eller voldsomme skriverier styre meg. Som tidligere sagt, så gjelder det å leve som før og ta ting med fatning og ro.

Avissyken

Medienes virkelighet er hard. Foto: SXC.Om det ikke har vært klart før, så er det ihvertfall tydelig nå. Jeg er lei av dårlig journalistikk, aviser som faller fritt i kvalitet og en opptreden som setter dem selv i forlegenhet. Nylig dro Aftenposten den langt med ni saker om samme tema på forsiden. Nå er det Dagbladets tur og de dummer seg lodrett ut. Igår valgte de dog å beklage opptrinnet på lederplass.

Riktignok så er teamet Kongo og hele prosessen rundt Moland og French en ganske så absurd og smått syk sak i seg selv. Men det unnskylder ikke en påstått seriøs medieaktør i å nærmest forhåndsdømme de to nordmennene. Reaksjonene måtte komme og ble deretter.

Medisin for syke aviser? De er nødt til å ta seg sammen om de virkelig vil fortsette. Selvom jeg personlig er i tvil hvorvidt det egentlig finnes rom for dem lenger anno 2009 i nyhetsbildet.

Med symptoner

Det er flere som hangler litt for tiden og kanskje er syke. Helt siden ligaåpningen og 2-1 tapet borte mot Tottenham, så har Liverpool virket ute av slag. Fire tap på rad krever medisinering. NAV er gjengangeren som skrives inn og ut. Denne gangen er det alvor og sterkere lut må nok til. Riksrevisjonell åreforkalkning kanskje?

Andre blir bare stemplet. Som trygdede for eksempel. Jeg gleder meg derfor over at noen viser ekte sunnhetstegn og ga fattighuset 250.000 i gave. Slikt står det virkelig respekt av. Med det så ønsker jeg syke som friske en flott helg.

Publisert  23.10.2009, 02:40
Oppdatert 23.10.200, 02:52

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.