16.01.2021

Melankolsk godbit

november 4, 2009 av  
Kategorisert under Kultur

Terningkast fem. Grafikk: VampBea.Katatonia er som med en god årgang, det blir bare bedre for hver eneste gang. Svenskene skuffer ikke nå heller og leverer en melankolsk perle av et album. I takt med årstiden så er dette en stemningsskaper uten like.

«Night Is The New Day» fortsetter der «The Great Cold Distance» sluttet.

God blanding

Bandet beskriver selv sitt åttende studioalbum som en god, variert blanding og det stemmer svært godt. Katalogen fra 1992 og frem til idag vitner om et rikt og svært variert lydbilde. Allikevel så er det melankolske, melodiøse og stemningsfulle preget som er iferd med å bli Katatonias varmerke. Fra første tone av «Forsaker» så var det lett å skjønne at dette var en virkelig godbit av et album.

«The Longest Year», «Liberation» og skivas ener «New Night» er alle perler på en lydsnor og er de jeg trekker frem på en skive det er lite å utsette på. «Inheritance» trekker det dog ned fra toppkarakteren. Låten er ikke dårlig. Den matcher bare ikke kvaliteten på resten av låtene helt inn til mål.

Albumdetaljer

Artist: Katatonia
Tittel: Night Is the New Day

Låtliste:

01. Forsaker
02. The Longest Year
03. Idle Blood
04. Onward Into Battle
05. Liberation
06. The Promise of Deceit
07. Nephilim
08. New Night
09. Inheritance
10. Day and Then the Shade
11. Departer

Utgivelsesår: 2009
Land: Sverige
Genre: Alternate metal/Doom metal
Plateselskap: Peaceville
Nettsted: Katatonia

Publisert  04.11.2009, 03:00
Oppdatert 05.11.2009, 18:17

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.