30.09.2020

Tafatt innsats mot mobbing

november 9, 2009 av  
Kategorisert under Meninger

Mobbingen blir ikke borte uten tiltak. Foto: Colourbox.Det tok ikke mange timene før antimobbekampanjen «Stopp Mobbingen» ga reaksjoner. Sterke reaksjoner. Nå vil topp-politikere fjerne kampanjen. Men noe svar på hvordan mobbingen skal stoppes har de derimot ikke.

Reaksjonene som sålangt har kommet bærer mer preg av ute av syn og sinn mentalitet.

Blodfattig og tafatt

Det er knapt en måned etter at den nye regjeringen ble innsatt og allerede nå virker det som svært blodfattig og tafatt på Løvebakken. Kampanjen vil de ha fjernet, men det finnes ingen plan for hvordan mobbingen i skolen og samfunnet forøvrig skal bekjempes. I VG sier Hadia Tajik idag at en plan for skolemiljøet skal utarbeides frem mot jul. Det holder ikke, den må se dagens lys nå.

Nylig fikk kunnskapsminister Kristin Halvorsen kjeft og ble stemplet som feig for sitt mobbemanifest. Nåvel. Det er kun FrPs Mette Hanekamhaug som har våget å si ifra. Hva forteller dette egentlig om regjeringen og signalene de sender? Og hva med oposisjonen ellers? Folder de sine hender og tier også?

Rop om handling

Nok er nok, på tide med handling. Foto: Colourbox.Tommy`s Tanker ser lenger enn at kampanjen beveger seg mot gråsonen og kan oppfattes som uthenging blant rektorer, lærere, foresatte og man er redd for at skolebarn skal få lide. Den biten forstår jeg utmerket godt. Man må ikke glemme å se på signalene av hva dette er, for det er et rop om handling. Nok er nok og noen har fått mer enn nok av tafattheten blant norske politikere og derav stortingspolitikerne.

Det er heller ingenting å si på. Innsatsen mot mobbing i samfunnet og derav på skolene har vært prat og manifest, men overhodet ikke gjennomført i direkte handling. Da er det ikke verdt noenting og på stedet hvil står man, mens samfunnet hardner til og blir råere for hver eneste dag som går.

Kommentar: Jeg har gitt klare råd om hva politikerne bør gjøre og at tungt skyts mot mobbing skal settes inn. Fra 2013 bør regjeringen innføre for alle politikere at de må forplikte seg til å bekjempe all mobbing. Snillisme og naivitet må byttes ut med konkret handling og uforsonlighet. Mobbingen blir ikke bare borte.

Publisert  09.10.2009, 21:00
Oppdatert 10.11.2009, 23:10

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Tafatt innsats mot mobbing”
  1. VampBea sier:

    Om det koster penger så gidder vel ikke regjeringen å bry seg. De har jo så mye annet på dagsordenen som er mye viktigere enn dette… Enkelte tror jo at problemene forsvinner om man børster de under teppet..

  2. TT sier:

    De må bry seg ettersom dette registeret har kommet. Er derfor jeg går mot strømmen og skjønner hvorfor Stopp Mobbingen finnes. Så lenge vår kjære kunnskapsminister ikke vil ta tak i ting så må hun regne med at de står på.

    Gjør det pålagt at alle politikere må skrive under på at de skal bekjempe mobbing fra 2013 valget av.
    Da tvinger man dem til å endre holdning og kurs.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.