03.03.2021

A, B eller C-vare?

november 17, 2009 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

A, B eller C-vare? Foto: Colourbox.Du er i fremtiden og som alle andre trenger du en betalt jobb. CV`en er grei, du har de rette anbefalingene og alt ser bra ut. Men hva med DNAet ditt? Er det like bra? Det holder ikke lenger med godt ressyme, arbeidgiveren vil vite alt om deg. På godt og vondt.

Utdannelsen din kommer i andre rekke. Det viktigste er om god eller utgått vare i fremtidens sorteringssamfunn.

Biometriens fremsteg

Jeg tror Jon Bing og Tom Rojahn har et godt poeng i at man ikke skal undervurdere teknologiens utvikling. Den går fortere enn man kanskje våger og vil tro. Spørsmålet er hvor godt forberedt vi er på de nye kravene som vil stilles i fremtiden? Allerede idag er biometrien på full fart inn i dagliglivet vårt. I butikkene så vil snart fingeravtrykk brukes som betalingsløsning.

På arbeidsplassen vil hodefasongen din, fingeratrykk i adgangskortet eller irismønster i øyet ditt være greie måter å godkjenne eller avvise din identitet på. Selvsagt er det også en god måte for en arbeidsgiver å vite om du er tilstede eller ikke ved et uhell eller når din effektivitet skal måles.

Hvem får jobb?

Slipper du gjennom nåløyet? Foto: Colourbox.Med DNAets inntog i arbeidslivet vil helt nye scenarioer blir en realitet. I fremtiden spør du ikke lenger fastlegen din om sykmelding eller en legeerklæring. Men derimot om sekvensering av DNAet ditt. Arvestoffene åpner opp for at en positiv arbeidsgiver i fremtidens arbeidsmarked vil kunne vurdere om du har en fremtid eller bare utgjør en helserisiko.

Bruk og kast med andre ord. Vil ikke en arbeidgiver ha deg, så vil garantert ikke forsikringsselskapet det heller. Å se en kobling her er ikke vanskelig. Den vil bli mer og mer vanlig. Det fjerner også all tvil om hvem som vil få jobb og hvem som ikke vil få det. Er du ikke frisk eller 100 % normal? Glem det.

Kommentar: Jeg er ikke positiv til en fremtid der gensjekk, overvåking på jobben og dine helseopplysninger er fritt tilgjengelig for sjefen eller forsikringsselskapet. Men det er nok et spørsmål om tid før det kommer. Med mindre ikke regjeringen snart begynner å viser vilje til å beskytte folks privatliv og personvern.

Publisert  17.11.2009, 20:00
Oppdatert 17.11.2009, 02:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.