24.01.2022

Apokalypse igjen

november 27, 2009 av  
Kategorisert under Kultur

2012 får terningkast fire. Grafikk: VampBea.Jorden slik vi kjenner den vil snart slutte å eksistere. Det er dommedag og enden er nær.
K for katastrofefilm og en ny runde med Apokalypse. Ikke akkurat småtterier fra mannen bak storfilmer som Independence Day og Godzilla denne gangen.

Flere kulturer har spådd at vår sivilisasjon vil gå under i 2012. I filmen slår dette til for fullt.

Alt på en gang

Det begynner i 2009 hvor høyt ansette vitenskapsmenn kan bekrefte ovenfor verdens ledere at det virkelig vil gå galt. Verden vil klappe sammen som korthus. Planer frem mot 2012 blir lagt for å kunne redde så mange som mulig. Naturligvis med det klassiske plotet som inneholder løgner, hemmeligheter, utvelgelse, politikk og en god dose med ubehagelige realiteter.

Å redde alle er umulig. Vann over hodet og alt på en gang er klisjeene som passer så bra i denne filmen. Jordskjelvene blir hyppige, sprekkdannelsene oppstår og så braker helvete løs. Byer og hele kontinenter raser sammen i en eneste enorm orgie av glass, gass, branner, ildkuler, lava og tilslutt vann fra alle kanter.

Det siste heltemot

Heltemot og kappløp mot tiden. Foto: Filmweb.Enhver katastrofefilm har sin helt. I 2012 så er Jackson Curtis den store helten. Han setter igang tidenes kappløp for å redde seg selv og sin familie, mens naturkatastrofene raser på alle kanter. Det er kampen mot tiden og de enorme vannmassene som nærmer seg.
Litt hippiehumor, kjærlighet og drama drar opp dette enorme monsteret av en Hollywoodfilm.

Håpet er vårt sterkeste virkemiddel og dette blir trukket frem. Noahs Ark og bibelske proporsjoner stjeler siste akten av en fartsfylt spenningsfilm med nok lyd, bilde og effekter til å overvelde selv den mest skeptiske av oss. En flik av menneskeheten overlever og ser en ny dag.

Fakta:

Tittel: 2012
Regi: Roland Emmerich
Medvirkende:  John Cusack og Chiwetel Ejiofor
Utgivelsesår: 2009
Sjanger: Action/Drama
Nasjonalitet: USA
Filmens nettsider: 2012 – The Movie

Publisert 27.11.2009, 01:35
Oppdatert 27.11.2009, 01:42

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Apokalypse igjen”
 1. VampBea sier:

  Ingen god-natt film iallefall.. Effektene er knallbra :)

  Noe utenom tema, sjekk bloggen min her:

  http://blog.devlishdesign.com/?p=2210

  Tok meg friheten 😉

 2. TT sier:

  En kjipt effektfull og nervepirrnde sak av en film. Må se den igjen. Og sikkert enda en gang eller to.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.