30.10.2020

Intens og rasende

desember 10, 2009 av  
Kategorisert under Kultur

Quantum Of Solace får terningkast fire. Grafikk: VampBea.Det er bånn pinne og masse sinne fra James Bond denne gangen. Filmen kjører på der «Casino Royale» sluttet i et voldsomt tempo. I det som blir starten på en ny epoke av Bond-filmer. Aner vi et snev av blindt raseri og følelser fra den udødelige superhelten?

En helt ny side av tidenes mest kaldblodige og aristokratiske morder viser seg frem nå.

Ute av kontroll

Agent 007 i fri dressur. Foto: Filmweb.Forrådt av Vesper, kvinnen han ble hodestups forelsket i, så vil agent 007 komme til bunns og sannheten skal han finne for enhver pris. Det betyr å gjøre oppdraget langt mer personlig enn vi noengang har vært vitne til før. Det betyr nye biljakter, halsbrekkende stunts, slåsskamper, svik og bedrag i hulter til bulter rekkefølge. Men i et langt råere klima der Forensic Intelligence lurer i skyggene.

Om James Bond har følelser og kan vise sinne? Gjett om. Borte er en glætte og kyniske morderen som nøt livets gleder, de mange gode drinkene og bilene uten riper. En ensom, såret og godt forslått figur skaper bekymring. M frykter at sinnstilstanden er iferd med å ryke.

Replikken om at alt Bond tar i og omgir seg med dør, er en treffende beskrivelse i «Quantum Of Solace«.
Det er en langt mer menneskelig og delvis båndlagt James Bond i ukontollert utgave som herjer foran øynene dine.

Intens action

Om rollefiguren, de hete elskovsscenene og det mer raffinerte imaget som Roger Moore og Pierce Brosnan sto for er borte, så står ihvertfall ikke actionscenene og tempoet tilbake. Det går i ett og selv den kravstore actionjunkien vil få sitt behov tilfredsstilt. Vår sannhetssøkende hverdagshelg i utakt med alt og alle ledes til Australia, Italia, en svipptur innom Østerrike og så til Sør-Amerika. Frem og tilbake som en annen jo-jo.

Actionøyeblikkene er mange og de imponerer mest. Isolert sett så er dette en foretrukket actionfilm enn en James Bond film. Mye av den klassiske settingen som man forbinder agent 007 med strippet vekk og kastet bort. For godt?

Holder stand

Bond ordner opp igjen. Foto: Filmweb.Bond introduseres for den vakre, men slettes ikke ufarlige Camille som har sin egen agenda. Han ledes til Dominic Greene, en forretningsmann med kontakter over hele verden og mange skumle planer. Med ønske om å ta verdens viktigste miljøressurser, utnytter han sine mektige allianser i CIA og den britiske regjeringen.

Løftet om å styrte et latinamerikansk land og gi en bortvist general makten tilbake er åte nok. Sammen med en pen sum euro, naturligvis. Holder det mål eller snubler det hele som Bambi på glattisen før skurkene vinner? Neida, selvsagt ikke. Jameser`n ordner opp og kommer i mål igjen på elegant vis.

Fakta:

Tittel: Quantum Of Solace
Regi: Marc Foster
Medvirkende: Daniel Craig og Olga Kurylenko
Utgivelsesår: 2008
Sjanger: Action/Eventyr/Thriller
Nasjonalitet: England
Filmens nettsider: 007

Publisert  10.12.2009, 21:00
Oppdatert 10.12.2009, 21:15

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.