20.10.2021

Hvedagsgleder

desember 19, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Lykke er de små som store tingene. Foto: SXC.Hverdagen kan ofte være fylt med diverse gjøremål eller overskygget av negative ting som skjer rundt oss i samfunnet. I julestria som nå er det naturligvis deilig å kunne koble ut litt for en stakket stund. Men hvordan gjør man så det?

Kunsten er å koble ut litt og glede seg over enkle ting.

Øyeblikkets magi

Det er ikke bare den viktige klimaavtalen, den forløsende scoringen eller at mor og far atter en gang har løst sine problemer og er i havn til jul. De fineste øyeblikkene er nemlig de små og det er her at øyeblikkets magi virkelig kommer inn i bildet. For første gang på 14 år hadde jeg satt mine føtter i en kirke igjen. Denne gang i langt mer koselige former.

St Olavs Kirke i Oslo er virkelig flott. Både å se på utenifra, men også innvendig. Å komme inn fra skumring med kulden i nakken var både godt og spesielt. Stemningsfylt og en veldig god følelse. Lys ble tent, en liten skjerv ble gitt og det ble også tid til tanker og bønn.

Go`følelsen

Har du hørt folk snakke om go`følelsen? Jeg hadde en sjef tidligere som pleide å snakke om dette ofte. Idag så forstår jeg faktisk hva han snakker om. De 20 minuttene i kirken ga meg denne gode følelsen. En følelse det er veldig mange år siden sist jeg kjente. Det er ikke så lett å forklare i skrevne ord. Men følelsen av nærhet, omtanke og kjærlighet er virkelig god.

På mange måter har den vært veldig undertrykt og glemt hos meg. Kan et lite øyeblikk i en kirke skape dette? Selvfølgelig, men det er ikke gitt at det er slik for alle. Men for meg var det altså slik igår og en fin dag ble enda litt finere.

Kommentar: Da var det ikke så galt å traske i byen igår til tross at det var surt ute og rev kraftig i kjakene. Gløggen fra Kirkens bymisjon var god og nå er jeg i mål med gavene og maten. Kunne det blitt bedre? Nei.
Og godt er det.

Publisert  19.12.2009, 17:55
Oppdatert 19.12.2009, 18:05

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.