20.10.2021

Mat og landsbygdkos

desember 27, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Masse mat, godt drikke og familiekos. Foto: Colourbox.Annen juledag og snø i enorme mengder sett fra byperspektiv. Det lå absoulutt ikke an til å bli noe annendagsselskap og kos på bygda. Men ett stykk sporty onkel, litt dugnad og mulig flaks snudde det hele.

Jeg er ganske imponert faktisk. Sporty mennesker faller i smak.

Sporty og tøff

Snø, snø og enda mere snø. Foto: SXC.Matvrak og livsnyter som jeg er, så skal jeg glatt innrømme at det er godt bilturen ble noe av. Togtur som det lenge lå an til å bli fristet ikke, med tanke på forholdene som lå til rette ute. Store forsinkelser på buss, t-bane og tog. Takk og lov så ble det altså ikke slik. Jada, jeg vet at dette låter så til de grader bortskjemt. Arrestèr meg gjerne på det. Er i det minste ærlig og sier det som det èr.

Bilturen kom og gikk. Intimt, godt og varmt med tre stykk baki onkels fine Saab. Svensken som ikke lar seg stoppe av store snømengder, vind, trafikk og kulde. Kjerra er med andre ord like sporty og tøff som sjåføren. Så var man med ett på bondelandet, destinasjon Grua.

Mat og kaffeslabberas

Det er faktisk ett helt år siden sist jeg så tante og onkel. Veldig flaut og til å skamme seg over, så det var kjempekoselig å se dem igjen. Å møte kusinene sine og fetteren min igjen var og stas. Iblant så tar jeg meg selv i å tenke hvor fort tiden går. De har blitt så voksne. Eller det bare jeg som har blitt gammel og mistet takt med tiden?

God mat ble disket opp og som så mange ganger før så forspiste jeg meg. Lærer jeg? Nei, selvsagt ikke. Men klarte allikevel å trykke i meg litt dessert, kaffe og cognac også. Mye kaffeslabberas og latter ble det tid til også. Jeg koser meg alltid godt på Hadeland, det er sikkert og visst.

Fjern og nær

Fjern og samtidig nær på et vis. Foto: Colourbox.Har du forresten følt noen ganger, enten det er i festlig lag eller sammen med venner at du er der, men samtidig ikke helt er tilstede allikevel? Jeg hadde det slik og selvom ingen sa noe, så forsto jeg at de lurte på i hvilken verden jeg egentlig var. Full, dopet eller trøtt? Helt klart trøtt ettersom det ble dårlig med søvn natt til igår. Dog så er det ikke noen forklaring i seg selv.

Tankene bare fòr av sted. Det er ting som skjer med meg for tiden og jeg er preget av dette. Som alltid så var det kjempehyggelig og nå sitter man halvtrøtt og bare drømmer seg bort igjen. Liverpool vant omsider, det er bikkjekaldt ute og livet føles faktisk ganske så greit. Tiden går noe innmari fort også om dagen.

Kommentaren: Moralen idag er at det ikke er alt man spør om eller velger å ta til seg sånn med èn gang. Det kommer alltids en neste gang. Jeg har innsett hvor utrolig viktig det er med familie og sammenkomster. Satser bare på å være litt mer tuned in ved neste anledning.

Publisert  27.12.2009, 07:10
Oppdatert 27.12.2009, 07:35

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.