11.04.2021

Hvorfor oppmuntre kriminelle?

desember 28, 2009 av  
Kategorisert under Meninger

De kriminelle får lettere spillerom. Foto: Colourbox.Kikkertrangen lever godt i oss. I alle tider har nordmenn hatt en trang til å vite det meste om vennene, familien og kollegaene. Nå har også de kriminelle begynt å fatte interesse. Skattepornografien har forlengst kommet helt ut av kontroll.
 
Nå kreves det grep for å få stoppet dette fra flere hold.

Kontrollbehov

Regjering som skattemyndigheter har forsvart ordningen med offentlige skattelister og brukt argumentet om overordnet kontroll. Etter en felleskapsmodell der alle vet litt om alle og hvor staten selv har det siste ordet. Men i en tid der kortsvindel, grovere innbrudd enn noensinne og økonomisk kriminalitet vokser som kreften i en syk kropp, så forstår ikke politikerne hva det er de oppmuntrer til.

Kontrollbehovet er blitt så stort at man gjør de kriminelle en bjørnetjeneste. Politiets storaksjon i Moss er et klasseeksempel. Men hverken skattevesen eller regjering vil gå ut og ta selvkritikk her. Når krukken er med på å friste til udåder, så har samfunnet et stort problem.

Uansvarligheten

Penger? Ikke noe problem. Stjel i vei. Foto: SXC.Noen ganger er det så fristende å sammenligne regjeringen med en kvisete tenåringsrebell. Først skaper man seg et skikkelig problem, før man stikker av og gjemmer seg bak andre. Den uansvarligheten råder som en tykk fløyelståke i regjeringskvartalet såvel som på Tøyen i hovedstaden. «Forstår ikke. «Vi kan ikke se problemet».

Kanskje de burde skaffe seg et par «briller» og begynne å lytte til politiets råd? Trenden er helt klar. I et år der flere nordmenn enn noengang før har hatt innbrudd, fått bankkortene sine tømt eller blitt ranet, så har dette en sammenheng. Vi er blitt søkbare og sårbare målskiver for kriminelle. Ved hjelp av den norske stat.

Kommentar: Det eneste riktige er å få fjernet skattelistene snarest fra det offentlige vindu. Disse bør være søkbare for stat, kommune, regjering og på fylkesplan. Jeg vil også ha et godt svar på hvorfor regjeringen ikke gjør noe nå? Er de selv med på falsknerspillet? Hvorfor oppmuntrer de kriminelle?

Publisert  28.12.2009, 04:15
Oppdatert 28.12.2009, 04:20

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.