24.09.2021

Bare en del av meg

april 11, 2010 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Du ser ikke hele meg. Foto: Filmweb.Det å være meg, deg eller et annet jeg er ikke alltid så lett. I en kald verden der vi idag stoler blindt på teknologi, billigmat, lite gjennomtenkte løsninger og strøm kan ting misoppfattes. Dessuten ser vi ikke helheten i hverandre.

Hvem er du egentlig?

Hva vet de?

Hva vet vel de om meg? Foto: Colourbox.Jeg begynte egentlig å tenke på dette etter et møte på fredag. På en måte var møtet greit nok og oppklarende. På den andre siden var det repitisjon av båssetting, plassering og ordene: du skal, dette kan du ikke og du vil ikke få til dette. Hva vet vil de om hva jeg egentlig kan, vil eller får til? De har sett en side, dannet seg oppfatning og lært seg å kjenne meg. Etter hva jeg har fortalt.

Men om disse, venner, familie eller andre rundt meg tror at de vet alt eller har sett alle sider ved meg så er de i beste fall bare snille og søte. Selvfølgelig har jeg ikke vist alle sider ved meg selv og det blir aldri å skje heller. Da er det heller foretrukket å leve med fordommer, dumhet og mistillit.

Det indre

Et menneskes indre liv er ikke noe man skal spøke med eller kimse av. Alle har vi våre hemmeligheter eller mysterier. Noen av dem er grusomme, andre er langt mer infløkte, kompliserte eller vanskelig å kunne tyde, forstå eller tolke i det hele tatt. Akkurat dette er jo hva som gjør oss mennesker så unike og særegne. Vi har hver vår egen personlighet og takk og lov for at det er slik.

Politimannen, klokkeren, søpletømmeren, bankmannen, statsministeren, biskopen, den prostituerte, tyven, knarkeren, læreren og proffbokseren. Alle har de en ting til felles, de har et indre liv som ingen andre enn dem selv vet noenting om eller kan ta del i.

Ikke døm meg

En liten ting jeg synes man skal ta litt innover seg og være bevisste på, er hvordan vi hver eneste dag ser på folk rundt oss. Enten det være seg kjæresten, samboeren eller elskeren, som vennen, kollegaen eller noen som står deg nær. Husk på at alle sammen har drømmer, håp og noe som er svært viktig. Jeg vil ikke at du skal dømme meg utifra hva du ser eller tror du ser av meg.

Det er bare èn som kan dømme og ingen av dem er deg. Noe av det viktigste jeg har lært de siste to dagene er at man skal være barmhjertige, overbærende, tålmodig, kjærlig, salig og samtidig bevisst. Ikke spørre for mange om råd, men følg heller hjertet og la ditt eget kompass styre kursen du er satt for å føre mot.

Publisert  11.04.2010, 02:00
Oppdatert 13.04.2010, 03:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.