01.11.2020

Bok 01-01-01-2010

januar 5, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Det er tid for noen tanker og refleksjoner. Dag har igjen blitt til kveld og så natt. En ny dag gryr snart på og den rampete månen går ned. Alt er ved det vanlige. Nesten. Jeg er nye opplevelser rikere og mitt glass er fullt av de mange inntrykks drikkevann.

Les meg og forstå litt imorgen. Tenk. Føl. Tenk mer og innse.

Hvorfor måtte ulvene i Sverige dø? Hvorfor dreper vi bare for å drepe. I hundrevis, om ikke tusenvis av år har menneske og ulv levd side om side. I norden som resten av vår gudgitte verden. Den svenske riksdagen åpnet for at 12.000 mennesker kunne betale sine umoralske gullmynter, få blod på sine hender og et lite stykke ulveskinn på sine vegger.

Uskyldige dyreliv har nå gått tapt, kaoset råder og en allerede fra før av truet bestand er satt ytterligere i fare. Dette er en gjentatte uforstanden og menneskets kontiunerlige galskap som råder. Slakterens røst taler nå svensk og forstår ikke hvilken ubalanse den skaper. I sin skjendelse av økologien og naturens sjel.

Idag var en fin dag. Nydelig mat servert fra en god venns fat falt så godt i smak. Turen gikk så til Colosseum kino for å overvære den fantatiske filmopplevelsen Avatar. Igjen fikk man et filmmatisk bilde av menneskets grådighet, altoppslukende begjær og manglende respekt for natur, opprinnelsen, skaperverket og alt annet liv. Men film er film.

Jeg er allikevel kritisk til mennesker. Men det er håp for oss, på film og om et par timer. Når jeg sover godt, så står dere opp. For å gå på jobb, tjene andre, gjøre gode ting og rette opp for alt det gale og unødvendige som ellers skjer på vår planet. Men når skal vi forstå at vi tar feil og styres av ufornuftens forførende lyster?

Du sitter i en kirke med mor og far. Du ber. Så blir alt svart. En kule fra feirings salutt går igjennom kirketaket og treffer deg. Livet er slutt og tilbake sitter foreldere knust. Tre kilometer unna, med en AK-47 så sørget en person i sin egen gledesrus for å ta livet av et annet menneske. Hvordan føles tilfeldigheten nå?

Sover dette mennesket godt om natten? Personlig så får jeg vondt inni meg og mine tanker går til foreldrene og alle som er berørte. Tilslutt så går mine tanker og gode ønsker til de som mistet alt når jorden ristet og veggen av vann kom mot de. Naturen blør og sier ifra. Noen måtte betale dyrt for det. Bønn og hvile nå.

Skrevet for Mandag 04. januar 2010.

Publisert  05.01.2010, 02:55
Oppdatert 06.01.2010, 21:05

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.