20.01.2021

Bok 05.05.01.2010

januar 8, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Det er fredag og ensbetydende med helg. Den første etter at jeg begynte å skrive bøker, som mine daglige tanker kalles. Inspirasjonen hentet jeg fra KrF-politikeren Hilde Ekeberg og hennes juleluker 1-24. Hva er på agendaen idag? Litt forskjellige faktisk.

Hotspoten foran skjermen din er grei plass å være.

Jeg vil si noe, men det får ikke du. Det var litt den følelsen jeg fikk for en snau uke siden. En Twitterdiskusjon med et stykk morsk bladmann endte med et videoklipp. Hvorfor vant jeg den duellen, fordi mediene ikke kan nekte vanlige folk å reagere. Det er ikke hovering, hovmod eller disrespekt. Men et faktum som Dagbladet og alle andre som har noe imot troende snarlig bør innse.

Et lite stykk riksavis har siden 20. desember kjørt sin lille anti-kampanje og jobber hardt for å holde en fire til fem år gammel konflikt like varm som nytraktet kioskkaffe. Jada, den du drikker om et par timer når du er på vei til jobben. Drøvtygging og et desperat rop om hjelp fra stastråd Huitfeldt.

Sykt som i syk og sykefravær. Jens sier at du ikke skal ha dårlig samvittighet om du er blitt syk. Hva da om du har ME? Forskere konkluderer nemlig med at dette ikke skyldes virus. Betyr det at de skal stemples som latsabber og for all kjeften? Eller er det forsatt forbeholdt sykmeldte arbeidsfolk, trygdede, kronisk syke og dagdrivere slik det siktes til mellom linjene?

Synes du forøvrig jeg spør for mye nå? Jeg er født nysgjerrig. Hva er så din unnskyldning? Men fra spøk til alvor, jeg synes hele debatten om sykefravær egentlig begynner å bli syk. Dessuten er det ikke snilt å bruke ordet sykt om en slik debatt. Men jeg bruker det. Kan du vennligst stoppe meg nå?

U-landet Norge? Nett på sak går alltid nettopp nett på sak. Aaah! Jeg elsker spissfindige språkformuleringer slik blant annet Dagbladet (som jeg snart boikotter totalt) var flinke til på 1990-tallet. Denne gangen er det altså Nettavisen som gir norsk oljeformue og selvgodhet på pukkelen. Iskalde skoler som må stenge nå, nedslitte t-banestasjoner og togkrise kan muligens vitne om at noe ikke funker helt.

Hva som virkelig hadde vært morsomt, var å faktisk prøve ut det KrF-Hareide foreslår. Med en konkurrent til NSB, på samme skinnenett. Eller nei vent, på nytt og oppgradert skinnenett og signalanlegg. Ruter hadde også hatt godt av en slik konkurrent. Hva skjer? Jeg ser muligheter.

Idag kjefter jeg ikke på noen. Tyrkerne står for kjeften denne gangen. Derimot så anbefaler jeg at du kler deg bra og ikke moteriktig. Send julegranen til himmels, spis så mye snø du bare orker og ha en riktig fin helg.

Skrevet for Fredag 08. januar 2010.

Publisert  08.01.2010, 02:00
Oppdatert 08.01.2010, 04:15

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.