04.03.2021

Personvernet teller mest

januar 12, 2010 av  
Kategorisert under Meninger

Overvåkning fordi det er lettvint? Foto: Colorubox.12. april er datoen for høringen i den så omstridte datalagringsdirektivsaken. Regjeringen er alt splittet i synet på saken, mens aksjonsgruppen Stopp Datalagringsdirektivet krever nå en grundigere redgjørelse. Personvernet må komme først og kan ikke settes tilside.

SV og Sp sier nei og nå er regjeringen med Arbeiderpartiet i spissen avhengig av Høyre for videre gang i saken.

Personvernet vil lide

Som jeg tidligere har vist til i sakens anledning, så er det altfor mye lettvinte løsninger og løse indisier som brukes som argumenter for å få igjennom en lov som vil overvåke deg 24-7 og samle alt av tele-data trafikk og svært sensitiv informasjon om deg. Det er en penere måte å si på, at man muligens skal kunne ta deg om du tenker å gjøre noe galt.

Personvernet er det første som vil få lide for dette og regjeringen har enda tilgode å komme med virkelige gode argumenter. Barnepornografi, terrortrusler og økt ulovlig trafikk over nettet er blitt brukt som klassiske hovedargumenter. Det er intet godt argument for å ta fra folk privatlivets fred og fjerne en borgerrettighet.

Forenkling

Ens handlinger er ikke alles. Foto: Colourbox.Politiet har tidligere argumentert for, med at de trenger gode løsninger for å kunne få has på kriminelle som opererer i større grad enn før via nettbasert kriminialitet. Allikevel så blir det altfor lettvint å kreve full overvåkning når det finnes andre fullgode løsninger som både politiet og myndighetene kan benytte seg av. Er vi iferd med å bli vitne til farlig giddaløshet?

Forenkling har aldri ført til noe som helst godt. Hva dette forteller meg er at regjeringen med Arbeiderpartiet i spissen ikke har tillit til det norske folk. Når de er så ivrige etter å hamre igjennom dette direktivet, åkkesom så betyr det at man kollektivt gir et helt folk mistillitsstempel. Dette er grovt og et slag under beltestedet.

Kommentar: Oppgave nummer èn bør være å styrke personvernet og privatlivets fred. Si klart og tydelig nei til Datalagringsdirketivet og skaff heller politiet bedre verktøy som ikke krever eller fordrer total overvåkning. Basert på løse indisier og manglende tillit til det norske folk.

Publisert  12.01.2010, 16:00
Oppdatert 12.01.2010, 17:35

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.