24.01.2021

Bok 25-01-02-2010

februar 1, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Å stange hodet i veggen. Foto: Colourbox.Det er mandag igjen og på tide å ønske nok en februar velkommen. Den 2010. i rekken. Årets kanskje kaldeste, lengste og mørkeste måned er nå over. Går det likar no, som den ville sagt oppe i «Værdarn»?

Idag handler det litt om å gi avkall på ting, ender og fettmani.

Naturen kan være tøff den. Da er det godt at snille og omtenksomme mennesker finnes. En mann tok saken i egne hender og etter heroisk innsats så ble 28 ender reddet fra den sikre frostdøden i Langesund. En flott gest. Ta forøvrig en titt i sakens kommentarfelt. Noen som skjønner hva jeg ville frem til i gårdagens bok? Moralen er uansett: takk for hverdagshelter.

Maria Lundin er enda en hverdagshelt jeg vil trekke frem. Historien om damen som grep inn på t-banen og hindret en far fra å banke sin 4-årige sønn helseløs viser hvor viktig det er å bry seg. Hun utsatte seg selv for slag og spark for å redde et lite barn. Heroisk og prisverdig. Nå får hun sin egen fanklubb også.

Modig synes jeg også Inger Lise Hansen er. KrFs 2. nestleder kom med mange oppsikskvekkende tanker igår. Mange er nok svært uenig med henne i disse og overskriftene sier at hun risikerer sin politiske fremtid. Noe hun selv synes å ta med stor ro. Selvom jeg ikke er enig med alt det hun sier, så roser jeg motet. At hun tør og våger. Janteloven gjelder fortsatt og damen får garantert mye pepper for dette.

Det handler nemlig om å gi avkall på noe eller ofre seg for å gjøre det man tror på. Historien er full av gode eksempler på dette. Er hun historisk? Kanskje ikke riktig ennå, men har over natten fått en enorm respekt for henne.

Hjelp meg! Se, en feit mann eller kvinne! For noen kan det faktisk være en krise. 28 år gamle Maja Wolt blir helt hysterisk så fort overvektige mennesker nærmer seg. Det er ingen dårlig spøk, hun lider nemlig av det som kalles fettfobi. Å fleipe med dette er svært fristende vil jeg tro, men for hovedpersonen selv må det være ille. Enda et bevis.

På hvilken retning samfunnet utvikler seg i. Naturlighet er ikke lenger naturlig og jeg trenger vel knapt å gå inn på temaet slankeideal eller photoshopping av plakater. Vi lar oss selv lede og faller i den samme fellen gang på gang.

Tilslutt så vil jeg røre litt ved Khalid Skah saken. Det spørs om ikke utenriksminister Støre har litt å svare på, dersom det stemmer at regjeringen har medvirket til det som kan se ut som en ren kidnapping. Hvordan vil dette slå ut i saken og har noen tenkt på hvilket dårlig lys dette kan sette Norge i? Det lyset har jo allerede vært nær strømbrudd et par ganger den siste uken.

Var vi først i Amerika? Blir burkaen forbudt? Er man klare for et hurpefritt samfunn? Se opp for istappene og ikke tro på alt du leser. The missing link er nå lokalisert i Vancouver og jeg er klar for en ny dag. Er du?

Publisert  01.02.2010, 06:00
Oppdatert 01.02.2010, 06:03

Del på Facebook  Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.