20.01.2021

Behovene kommer først

februar 4, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Olje for enhver pris? Foto: Colourbox.Til tross for råd fra fagpersoner, miljøvernorganisasjoner og bekymrede politiker, så deles nye oljelisenser ut. Finnes det olje, så skal den opp. Koste hva det koste vil. Akkurat det lover ikke godt for Lofoten og Vesterålen eller andre plasser hvor det sorte guld kan finnes.

Olje har blitt Norges vei til rikdommen og det korrumperer til gangs.

Gambler med fremtiden

Hva med fremtidens miljøteknologi? Foto: SXC.Miljøvernere ser rødt og demonstrerer mens miljøpolitikere fortviler og frykter konsekvensene. Det sies at vi er rike og har en fantastisk evne til å tjene gode penger. Selv i dårligere tider. Men det koster og miljøet er det som vil få betale for gildet. Både idag, imorgen og garantert i fremtiden. Fordi man har sett seg blinde på kortest mulig vei til velfylte krukker. Pengekrukker.

Nye energiformer og fokus på lavutslipp såvel som kollektivsatsning settes helt i skyggen. Bare se på NSB, den haltende hesten som står i fare for å bli et pengesluk fremfor et godt miljøtiltak. Det er et beskrivende og symptomatisk bilde på tingenes tilstand akkurat nå.

Ingen åpenhet

Samtidig samlet oljetoppene bak lukkede dører seg dører for å drøfte oljepolitikk. At de ikke ønsker åpenhet er vel ikke så rart, med tanke på at dette er en ren lobbyvirksomhet for oljeindustrien. En industri som lever i nået og kanskje 50 til 100 år frem i tid. Helt til oljen en dag tar slutt. At Natur og Ungdom reagerer er bra, for det er ille at mennesker som ikke vil spille med åpne kort skal sette agenda for mange menneskers fremtid.

Primærbehovene skal dekkes først og da er det ingen rom for kritiske synspunkter eller breddedeltagelse. Det lover ikke bra i det hele tatt. Etter planen ønskes det at man skal bore i 30 omstridte områder. Hvorfor? Fordi vi tjener penger som aldri før og nuet synes å være viktigst for vår regjering.

Kommentar: Idag er miljøvernere er sinte og alle som tenker litt fremover er opprørte. Politiske bekymringer eller klimabekymringer ble ikke skrevet uten grunn.

Publisert  04.02.2010, 01:00
Oppdatert 04.02.2010, 05:15

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.