04.03.2021

Mine skattepenger

februar 9, 2010 av  
Kategorisert under Meninger

Bruks folks penger med vett. Foto: SXC.Å betale sin skatt og bidra til fellesskapet er noe jeg aldri har hatt videre problemer med. Derimot så er det langt mer problematisk å være vitne til hvordan staten forvalter pengene de krever av deg. Aker, NSB og nå sist ut: milliardsluket SAS gjør at det knyter seg i magen.

Over regjeringen og statens stadig gjentatte elendige styring.

Feil bruk av penger

Ikke straff skattebetalerne for deres feil. Foto: Colourbox.Når jeg leser at mine skattepenger blir brukt til å redde et statlig flyseslskap, mens de frivillige organisasjoner må kutte ned og rusomsorgen settes på sparebluss, så er grensen nådd. Dette blir et helt feil og er direkte hårreisende. Dette gjenspeiler også hvordan staten opererer og tenker i den ene saken etter den andre.

Derfor blir det å anse at jeg og alle andre skattebetalere nå skal bli straffet for dårlig statlig lederskap og helt åpenbare feilaktige prioriteringer. 575 millioner skal nå spyttes inn i SAS fra felleskassen. Akkurat her og nå så skulle jeg ønske at vi hadde direktedemokrati i Norge. Da kunne dette i det minste vært forhindret.

Kan ikke forsvares

Jeg har forsøkt å være tålmodig. Nesten som i en forelskelse. Men når de søte dagene er over og de dårlige sidene begynner å vise seg, så forstår man hvordan ting ligger an. Slik er så forholdet til dagens regjering. Eksemplene på det man kalle for uholdbare faktorer er mange. NAV-reformen, DLD, NSB og at utenlandske fanger som sitter lenger enn 12 måneder i norske fengsler får rett til trygd.

En stund var jeg medlem og aktiv i Arbeiderpartiet. Men det kom til et punkt hvor jeg ikke lenger kunne støtte dette. Derfor meldte jeg meg ut av partiet og har heller ingen tillit til en regjering som antar at du kan gjøre noe galt, som lyver, vil belønne utenlandske tyver og bruker folks penger slik det passer dem selv.

Ansvarlige politikere søkes

Kunne denne mannen ha reddet Norge? Foto: Colourbox.Speil speil på veggen der, finnes det gode politikere i Norge her? Kjære speilet, kan du isåfall vise vei og gjerne finne frem til dem. Jeg savner gode politikere som er ansvarlige, skikkelige, handlekraftige, som tar hele folket seriøst og kan bruke folks skattepenger på en helhetelig måte. Høyre og FrP har vist at de ikke klarer det. Oslo er skrekkens eksempel på akkurat det.

Arbeiderpartiet og SV kan også utelukkes. Da sitter man igjen med Sp, KrF og Rødt. Usikre kort. Jeg tror det finnes hjertevarme sjeler der, men kunne de styrt Norge på en fornuftig måte? Hvordan ville de brukt mine, dine og alle andre sine skattepenger? Ville de solgt ut SAS? Bill merk. Ansvarlige politikere søkes, snarest.

Publisert  09.02.2010, 18:00
Oppdatert 09.02.2010, 22:05

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.