26.09.2022

Bok 34-07-02-2010

februar 14, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

En bit av ditt hjerte idag. Foto: SXC.Kjenner du duften av nybakte boller idag? Føler du kjærlighet eller lykke i luften? Aner du litt stemning, tradisjoner og feiring. Ganske riktig. Idag er det nemlig valentinsdag, morsdag og fastelaven. På èn og samme dag.

Det er tid for kos, litt ettertanke, historie, feiring og noen alvorsord.

En ny tid er også dekkende idag. Det er ikke bare mødre, de forelskede og bollespisende som er i sentrum idag. Det er i seg selv en festens dag. Imorgen så er det blåmandag, før fetetirsdagen venter. For ortodokse eller katolikker betyr det at man skal fete seg opp før fasten, som begynner på onsdag. Dette er altså starten på en ny tid. Som i fornyelse, renselse, ydmykhet og det å gi avkall på ting. For å minnes hvem man er.

Dagen idag blir veldig enkel for min del med film på tv ikveld, litt god mat, refleksjon og kanskje lesing til og med. Sant og si så ser jeg faktisk frem til fasten. Ja, jeg er kristen og har vært det en stund. Planen er også å bli katolikk iløpet av et kalenderår. Da er katten ute av sekken og det føles helt greit.

Mødre, jeg hyller dere alle som èn idag. Dere som er og de som har vært. For alt dere gir og for alt dere har ofret før som nå. Uten dere hadde ikke jeg eller mange andre vært der vi er idag. Etter planen så kommer en egen artikkel om hvor viktig mødre er, ikveld. Kvinner og især mammaer har det ofte med å bli undervurdert. Det vil jeg gjøre noe med.

La ditt hjerte banke, kanskje kommer lykken og unn deg nå en fastelavensbolle. For det har du jo naturligvis fortjent. Jeg tror nok blomsterbutikker og bakeriene fortviler litt idag. Alt på èn og samme dag, smått utrolig når man tenker meg om. Har dette skjedd før eller er skrives det et lite stykke historie nå?

Chippen er trygg ikke sant? Eller den nå det? Jeg kvapp til litt da jeg så overskriften på VG ved VG-huset på vei til messe i formiddag. Nå kan det vise seg at bankkort med chip ikke er så trygt allikevel. Det er sagt før, men kan gjentas: innfør biometrisk betaling eller lag bankkort med biometriteknologi som er knyttet så personlig opp til deg at det ikke kan misbrukes.

Det var jo et tidsspørsmål og har nesten ventet på dette. Enn så lenge, er det lurt å passe godt på når man handler og at man alltid skjuler pin-koden. Alternativet er jo selvsagt kontanter. Selvom det i større grad enn før begynner å bli avlegs.

Tilslutt vil jeg ta opp et par ting. KrF er så først ut. Det har vært mye bråk og turbulens i partiet den siste tiden. Kanskje det er en fordel å tenke seg litt om. Er det takhøyde eller ikke? Å stenge Inger Lise Hansen ute fra et seminar i partiregi er vel ikke akkurat veien å gå. I et levende parti med livets rett må det være rom for debatt, meninger og ulike personligheter. Jeg sier meg forresten veldig enig med det lederen for Juvente skriver.

Til alle de single, forelskede, gifte eller lykkelige. Hva betyr Valentinerdagen for akkurat deg? La dagen være en gledens og kjærlighetens dag. Ønsk en venn, en i nød, familien din eller noen som betyr noe for deg alt godt idag. Ingenting er nemlig større enn kjærligheten selv.

Publisert  14.02.2010, 17:00
Oppdatert 14.02.2010, 19:40

Del på Facebook  Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Bok 34-07-02-2010”
 1. Lise Yvonne sier:

  Valentinerdagen betyr null niks for meg, har heller aldri gjort det i mine yngre dager. Dette er noe vi har stjålet fra USA. Det går an å vise kjærlighet/omsorg for den man er glad i uten å kjøpe dyre smykker o.l. Har i mot den, morsdagen er ok, selv om jeg har en sønn som aldri gratulerer.

  Bryr meg ikke om sånt jeg. Runde tall legger jeg langt bak på harddisken, liker ikke det heller jeg. Rart menneske ikke sant Tommy?

 2. TT sier:

  Selve skikken ja. Men husk på det Lise at det er St. Valentinus som er opphavet til alt. Han mistet sitt hode, men fokuserte på kjærligheten inntil det siste.

  Trist at ikke sønnen din gratulerer deg på en slik dag, for alle sønner eller døtre burde gratulere sine mødre. Jeg mintes mor den dagen gjennom bønn, smiler og tanker.

  Er forøvrig veldig enig i at man kan vise omsorg, kjærlighet og respekt for et annet menneske uten å bruke dyre dommer eller kjøper gaver. Gjorde det enkelt på søndag jeg.

  Runde tall? Vel..tja..noen og andre ikke. Er litt rar jeg også, så da er vi isåfall to.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.