08.03.2021

Sett grenser

juni 13, 2010 av  
Kategorisert under Meninger

Vi er blitt bortskjemte. Foto: SXC.Foreldrerollen og barneoppdragelse er igjen blitt satt på kartet av Aftenposten. Det er på tide å se på dagens ungdom, deres oppførsel og tørre å ta debatten mange kvier seg for å ta. Grensesettingen. Hva skjer når det ikke settes grenser?

Upopulært og omstridt, men i rett tid.

De har det for godt

Først og fremst vil jeg berømme Aftenposten for at de dro igang denne debatten. Uttalelsen «vi kan ikke noe for at vi har det så bra» fikk meg virkelig til å tenke. Vi har det bra her oppe i nord, altfor bra faktisk og det gjør noe med oss. Late, bortskjemte, storforlangende, frekke og faktisk farlige. Fordi grensesetting virker helt fjernt for mange av dagens oppvoksende og nå roper selv politifolk alarm.

Ungdom og dagens voksne har det for godt. De har det altfor godt. Våre politikere forstår ikke alvoret og vil ha mindre barneoppdragelse og mer fri flyt. Selv er de også ofre for dårlig barneoppdragelse og dette synes tydelig ved politikken de fører. Ansvarsløst, uvettig og ikke fremtidsrettet.

Bærer galt avsted

Sett grenser. Foto: SXC.Politifolk forteller at ungdom ikke vil adlyde ordre og i enkelte saker har til og med foreldrene valgt å angripe Politiet verbalt fremfor å forstå og innse at de har et problem og ikke er sitt ansvar bevisst. Foreldre på sosiale medier som Twitter angriper saken med å hevde at ikke andre forstår hva det vil si å oppdra barn. Der tar de feil, man forstår. Dette bærer galt avsted.

Deres ansvarløshet blir et samfunnsproblem og går utover alle andre. Konsekvensen er at vi får et kaldere og hardere samfunn. Hvor volden blir råere, kriminaliteten er økende og et menneskeliv ikke lenger er så mye verdt. Synes du dette blir overdrivelser? Tenk godt etter og kjenn litt på det.

Kommentar: Kjærligheten, medmenneskeligheten, respekten og verdien for liv er på hell. Vi råtner moralsk på rot. Hva vil du, jeg, politikerne og alle andre gjøre med dette? Gi blaffen? Legge oss ned og gi opp?
Eller ta ansvar og ta tilbake verdiene og arven vi tok over fra forrige generasjon?

Publisert  13.06.2010, 21:00
Oppdatert 14.06.2010, 01:18

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.