31.10.2020

Sosiale medier i endring

juni 18, 2010 av  
Kategorisert under Webarkivet

Tidene endrer seg stadig og de sosiale mediene må henge etter. Lykkes de ikke med det, så risikerer de å bli akterutseilt. Idag varer nemlig ingenting for evig tid lenger. Lev, utvikle seg eller bli spist er den brutale loven som råder og gjelder.

En av de som har fått merke dette er Nettby.

Feil kurs

En vesentlig ting som mange nettsteder har gjort feil, er kursen de har lagt seg på. Endringer på utseendet, dårlige beslutninger og lite lydhørhet for hva brukerne (kundene) ønsker seg har kostet nettsteder som Blink og nå Nettby dyrt. Folkene bak er ikke bare avhengige av å være dyktige, kreative og gode i lederskapet, de må også følge med i tiden og lytte til andre. Ihvertfall til en viss grad.

Trendene i sosiale medier endres hele tiden og brukerne går dit de føler tjenestene fungerer mest mulig og utvikler seg med tiden. Her har Facebook og Twitter slått seg frem, mens andre altså går tilbake og taper inntekter samt terreng.

Større endringer

I årene som kommer, så vil sosiale medier endre seg radikalt. Brukermuligheter vi ikke har tilgang til idag, vil bli tilgjengelig og de tradisjonelle mediene vil få en enda tøffere hverdag. Hvordan henger man så med på en slik karusell? Jo, man utvikler seg i takt med brukerne og tiden. Kunden har alltid rett, det vet de som driver god butikk.

Plattformene og stadig mer bruk av mobile tjenester på mobiltelefonen eller andre bærbare enheter vil bli så utbredt og helt hverdagslig. Per dags dato så fungerer Facebook og Twitter godt til dette, mens leverandører som Nettby med flere bør nok innse at deres tid er over.

Kommentar: Men når det skal sies, så er sosiale medier kommet for å bli. Som kommunikasjonsplattform, markedsplass og en viktig kanal finnes det mange gode eksempler på dette. De blir spennende å følge i fremtiden.

Publisert  18.06.2010, 20:00
Oppdatert 20.06.2010, 08:13

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.